Hlavní obsah

Fiala ocenil Gazdíkovu demisi jako výraz změny politické kultury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podle všech dostupných informací není Petr Gazdík ani obviněn, ani vyšetřován. Jde tedy o čestné řešení, na než jsme poslední léta nebyli ve vysoké politice zvyklí, uvedl k rezignaci ministra školství premiér Petr Fiala na svém twitterovém účtu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Premiér Petr Fiala (ODS).

Článek

„Podle všech dostupných informací není Petr Gazdík ani obviněn, ani vyšetřován. Jde tedy o čestné řešení, na než jsme poslední léta nebyli ve vysoké politice zvyklí," uvedl na Twitteru Fiala.

Redl patří mezi 11 obviněných v kauze pražského dopravního podniku, dalším je bývalý náměstek pražského primátora za STAN Petr Hlubuček. Gazdík při oznámení demise uvedl, že se necítí ničím vinen, nechce ale rozkolísat vládu ani koalici na prahu předsednictví v Evropské unii v druhé polovině roku.

Ministr Gazdík podal demisi

Domácí

V případu Gazdík nepatří mezi podezřelé, podle médií se ale sešel s Redlem v zabezpečené kanceláři, trávili spolu víkend v Alpách a komunikovali přes zašifrovaný telefon. Gazdík kontakty nepopřel, vyloučil ale, že by Redl nějak zasahoval do jeho politických kroků či rozhodování STAN. V neděli napsal, že stýkat se s Redlem byla chyba.

„Nebo naivita, což je u politika také chyba. To je vše, čím se cítím být vinen. Určitě ne účastí na zločinném spolčení. Nic jsem neukradl, nikomu jsem nepřihrál žádný byznys." uvedl končící ministr, který odchází i z funkce místopředsedy hnutí STAN.

Reklama

Výběr článků

Načítám