Hlavní obsah

Zlínský kraj povedou ČSSD se zemanovci a KSČM

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koalice ČSSD, KSČM a Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) povede v čele s dosavadním hejtmanem Stanislavem Mišákem za ČSSD Zlínský kraj. Koalice bude mít 25 z 45 zastupitelů. ČSSD, zemanovci a KSČM bude mít v krajské radě poměr 5-2-2. Místa v opozici zůstaly pro KDU-ČSL, STAN/TOP 09 a ODS.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Centrum Zlína

Článek

Volby do zastupitelstva Zlínského kraje vyhrála s 12 mandáty ČSSD. Druzí lidovci mají 10 a třetí s devíti zastupiteli komunisté. Na dalších místech skončily s pěti mandáty STAN/TOP 09 a ODS, čtyři křesla mají zemanovci.

„Zemanovci nám v úterý odpoledne řekli, že koalice s komunisty není vyjednaná,“ řekl před 19. hodinou večer lídr lidovců na Zlínsku Jiří Čunek. Pak bylo všechno jinak.

Místo statutárního náměstka si ČSSD ponechá pro dosavadního náměstka Jaroslava Drozda.

Nakonec bude lídr zemanovců Lubomír Nečas náměstkem hejtmana, a druhým náměstkem Ivan Mařák z KSČM. Za zemědělství má být radním Zlínského kraje bývalý předseda Agrokombinátu Slušovice František Čuba za zemanovce.

Výběr článků

Načítám