Hlavní obsah

Zlá slova jsem jako muška našeptal Paroubkovi, žertuje Langer

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Jiří Mach, Jiří Ovčáček

Místopředsedu a volebního manažera ODS Ivana Langera nařčení Jiřího Paroubka, že stojí za kontroverzními výroky šéfa ČSSD v Kutné Hoře, z míry nevyvedla. Pobavený Langer se Novinkám přiznal, že se jako muška na jednání vetřel a našeptal zlá slova Paroubkovi do ucha.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ivan Langer

Článek

"Přiznávám se. Přiznávám se, jako muška jsem se vetřel na jednání na kutnohorském úřadu práce a ta zlá slova jsem Jiřímu Paroubkovi našeptal do ucha, abych ho očernil před voliči. Potom jsem rychle přeletěl do Prahy a v převlečení za editora jsem vyvěsil jeho slova na web,“ řekl s nadsázkou Langer.

"Kde soudruzi z Lidového domu udělali chybu, když neochránili svého vůdce před muškou Langerem?“ doplnil.

Paroubek odmítl, že by výrok - "Není vhodné zaměstnávat lidi z jiných kultur, už tu pak zůstanou. Naučí se jazyk, mají děti a je z toho etnický problém“ - ve čtvrtek na úřadu práce v Kutné Hoře pronesl. Později přidal své podezření, že do celé záležitosti vstoupil právě Langer. 

"Pokud jsem dobře slyšel, tak na server se to dostalo až ve dvacet hodin. Já nechci někomu podsunovat nějaké věci, ale chápu, že pan Langer a někteří další lidé do těch věcí vstupují s velkou chutí. Po jedenácti hodinách od toho, co jsem údajně měl říci, když se objevuje taková zaručená zpráva, tak je to velmi nevěrohodné,“ řekl Paroubek novinářům na nádražním peróně.

Langer: Paroubek se prezentuje jako hloupý

"Pro nikoho nemůže být důvěryhodný politik, který jeden den cokoli populisticky nebo ublíženecky plácne a druhý den se na oko omluví, nebo svá slova zapře. Pokud navíc kandiduje na premiéra, je to červená karta pro celou stranu,“ kontroval později v tiskové zprávě Langer.

A svoji kritiku ještě přiostřil: "Jiří Paroubek se v poslední době prezentuje jako neodpovědný a hloupý politik,“ uvedl Langer a vzápětí připomněl i nedávné Paroubkovo přirovnání své situace k obětem perzekucí za 2. světové války a komunismu.

"Pro odpovědného politika v civilizované Evropě je vyjádření s tak silným rasistickým a xenofobním podtextem naprosto nepřijatelné. V České republice nesmí být místo pro xenofobii a rasismus. Při oficiálních jednáních na evropských či dokonce světových fórech by takové vyjádření znamenalo nejen ostudu jeho, ale diskvalifikaci celého státu,“ zdůraznil šéf kampaně ODS. 

Paroubek se bude bránit právní cestou

Mluvčí ČSSD Kateřina Blechová v pátek v podvečer uvedla, že server Aktuálně nedoložil nahrávku slov, která měl Paroubek na kutnohorském úřadu práce pronést. Podle Blechové výrok nepotvrdil ani nikdo z účastníků jednání. „Výrok je lživý,“ sdělila na tiskové konferenci v Lidovém domě. Podle ní se bude Paroubek bránit obvyklou právní cestou. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám