Hlavní obsah

Zhrzená Topolánková přeje manželovi neúspěch s vládou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pavla Topolánková v pátek na tiskové konferenci strany Politika 21 řekla, že by byla raději, kdyby vláda jejího manžela nedostala důvěru ve Sněmovně. Zároveň řekla, že nehodlá podávat žádost o rozvod. Naznačila také, že se chce sama znovu pokusit o vstup do politiky, svůj záměr ale blíže nekonkretizovala.

Článek

"Byla by to velmi slabá vláda, a proto bych byla raději, kdyby tato vláda důvěru nedostala," řekl Topolánková, která vloni na podzim neúspěšně kandidovala do Senátu za Politiku 21 europoslankyně Jany Bobošíkové.

Premiér Topolánek minulý týden přiznal, že se svou ženou nežije a přechodně bydlí u své partnerky, místopředsedkyně Sněmovny za ODS Lucie Talmanové, která čeká dítě. [celá zpráva]

"Nevidím důvod, proč bych měla podávat žádost o rozvod. Já jsem neodešla," uvedla Topolánková s tím, že je nadále připravena plnit povinnosti manželky premiéra. 

"Politická strana využila Pavly Topolánkové jako politický tah," řekl v České televizi mediální analytik Daniel Köppl. Připomněl, že celé setkání se zvrhlo v debatu novinářů s Topolánkovou o jejích dalších krocích v rodinném životě.

Vstup do politiky

Topolánková se chce znovu pokusit o vstup do politiky, konkrétnější ale nebyla. "To, co nám tady od listopadu 1989 předvedli politici nejrůznějších zaměření a programů, netřeba komentovat. Já se prostě jen nechci smířit s tím, že z tohoto marasmu není cesty ven. A nejsem ten typ, který si doma zanadává a pak nechá vše při starém," řekla Topolánková.

"Politika mě zajímala vždycky a vždycky jsem měla politické ambice. Jenom jsem to všechno vnímala jako společné dílo moje a mého manžela. Říkala jsem si, že je přece jedno, který z nás dvou ponese prapor a který vytvoří zázemí. Situace se změnila. To je vše. Dnes vím, že svůj prapor musím nést sama, ať je jakkoliv těžký," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám