Hlavní obsah

Zeman jmenoval předsedu Krajského soudu v Brně. Dekret podepsal už dřív

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman, který je v současné době hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v pražských Střešovicích, v úterý jmenoval předsedou Krajského soudu v Brně Milana Čečotku. Podle vyjádření Hradu už dříve podepsaný dekret předal z pověření Zemana hradní kancléř.

Foto: Jiří Ovčáček/Twitter

Prezident Miloš Zeman při volbě do Sněmovny

Článek

O jmenování soudce informoval na hradním webu mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Doplnil, že jmenování podléhá spolupodpisu předsedou vlády, tedy Andreje Babiše.

Čečotkovi předal jmenovací dekret v úterý ve 14 hodin na Pražském hradě kancléř Vratislav Mynář - podle Ovčáčkova vyjádření pro server Aktuálně.cz to bylo z pověření prezidenta. Server s odkazem na vyjádření Ovčáčka uvedl, že listinu měl podepsat Zeman ještě v Lánech před tím, než byl v neděli hospitalizován.

Sedmiletý mandát vypršel dosavadnímu předsedovi Milanu Bořkovi k 1. říjnu. Nově jmenovaný Čečotka doposud zastával funkci místopředsedy soudu.

Zeman je od neděle hospitalizován ÚVN, kam jej ze zámku v Lánech převezla sanitka s mobilní JIP v bezvládném stavu. Nyní podle mluvčí nemocnice Jitky Zinke prezidentův stav stabilizovaný a leží na klinice anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny, kde o něj pečuje tým zdravotníků specializovaných na intenzivní péči.

Mluvčí popsal, jak se prezident má. K postupu Zemana se Hrad vyjádří zítra

Domácí

Bližší informace o diagnóze či stavu hlavy státu kvůli absenci Zemanova souhlasu nemocnice sdělit nemůže. Informace v dostatečné míře dlouhodobě neposkytuje ani Pražský hrad, což má za následek nejistotu a mnohé spekulace o Zemanově kondici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám