Hlavní obsah

Zeman: Vyšehradská výzva je projev zbytků skutečné ČSSD

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér a bývalý předseda soc. dem. Miloš Zeman schvaluje Vyšehradskou výzvu nespokojených členů ČSSD. Považuje ji za projev zbytků skutečné sociální demokracie. Odmítl ale, že by se na ní jakkoliv podílel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman

Článek

Jak v pátek informovalo Právo, Lidový dům obvinil signatáře výzvy, že za jejich iniciativou je právě Zeman. To odmítl jak jeden z iniciátorů výzvy, poslanec soc. dem. Karel Šplíchal, tak samotný Zeman. [celá zpráva]

„Tyto spekulace může v lepším případě šířit neinformovaný člověk a v horším případě hlupák,“ řekl v pátek Zeman na dotaz Práva, zda jsou pravdivé spekulace o tom, že stojí za manifestem.

S Vyšehradskou výzvou přitom souhlasí. „Ano, souhlasím a pokládám ji za sympatický projev zbytků skutečné sociální demokracie,“ prohlásil Zeman. Ten také odmítl tvrzení některých vysoce postavených představitelů ČSSD, že je za výzvou Šplíchalova zhrzenost kvůli odsunutí na nevolitelné místo kandidátky do Sněmovny.

„Myslím si, že toto není zhrzenost. V každém případě bych uvítal, kdyby to Karel Šplíchal udělal dříve. Ale i tak si ho vážím jako člověka, kterého jsem poznal coby člověka čestného a slušného, což zdaleka není málo,“ uvedl Zeman ke Šplíchalovi.

V manifestu Vyšehradská výzva se nespokojení členové soc. dem. pouští do přílišného zaměření strany na marketing, obchodování při sestavování kandidátek do Sněmovny a požadují dodržování demokratických pravidel řízení.

Reklama

Související články

Vyšehradská výzva vyvolala v ČSSD rozruch

Rozruch vyvolal v ČSSD manifest Vyšehradská výzva, ve kterém se nespokojení soc. dem. pouští do přílišného zaměření strany na marketing, obchodování při...

Výběr článků

Načítám