Hlavní obsah

Zeman si na Vysočině zlomil palec u nohy, na tiskovku nedorazil

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Expremiér Miloš Zeman si na své chalupě na Vysočině zlomil palec na levé noze a chodí o berlích. Nedorazil proto na úterní tiskovou konferenci Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ), kde je čestným předsedou. Zranění ale nezabrání dalším Zemanovým plánům, koncem měsíce pojede na pozvání bývalého sovětského prezidenta Michaila Gorbačova na bezpečnostní konferenci do Mnichova.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman na archivním snímku

Článek

„Miloš Zeman bohužel na své chalupě na Vysočině při chůzi upadl a zlomil si palec na levé noze. Musí chodit o berlích, nohu má zabandážovanou,“ vysvětlil v úterý Zemanovu neúčast na tiskové konferenci předseda SPOZ Vratislav Mynář.

Nepříjemné a bolestivé zranění ale nepřekazí Zemanův plán vyrazit na bezpečnostní konferenci, na kterou ho pozval bývalý prezident SSSR Michail Gorbačov. Podle místopředsedy SPOZ Martina Nejedlého se Mezinárodní konference bezpečnosti pro globální svět koná ve dnech 22. až 24. března v Mnichově. Rokování se zúčastní také ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Kritika VV i důchodové reformy

Na tiskové konferenci bez účasti zraněného Zemana představitelé SPOZ tepali do ministrů Věcí veřejných. Místopředseda strany Zdeněk Štengl se pustil do šéfa rezortu vnitra Radka Johna. Varoval, že je policie před kolapsem. Další místopředseda SPOZ Josef Baxa obvinili ministra školství Josefa Dobeše, že v rezortu osekává platy všem, aby mohl přidat svým nejvěrnějším.

SPOZ se vyjádřila i k vládní důchodové reformě, jejíž součástí je sjednocení DPH na 20 procentech. Podle šéfa strany Mynáře by stačilo menší sjednocení například na 17 procentech rozložené do několika etap. „Přijde mi to vůči lidem minimálně neslušné,“ komentoval vládní záměr.

Reklama

Výběr článků

Načítám