Hlavní obsah

Zemana přeložili na běžné lůžko, jeho stav se zlepšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman opustil během čtvrtka jednotku intenzivní péče a byl přesunut na běžné lůžko. Prezident je hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v Praze. Informaci zveřejnila mluvčí nemocnice Jitka Zinke. Komplexní nutriční podpora vedla podle nemocnice ke zlepšení prezidentova stavu.

Foto: Novinky

Miloš Zeman na audiovizuálním záznamu.

Článek

„Důvodem (hospitalizace; pozn. red.) byla dekompenzace známého chronického onemocnění, ke které vedl zhoršený příjem potravy a tekutin. Zdravotní stav při příjmu do nemocnice nepochybně vyžadoval intenzivní péči. Léčba, a to zejména komplexní nutriční podpora, poskytnutá na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny 1. LF UK a ÚVN, vedla ke zlepšení prezidentova klinického stavu,“ shrnula mluvčí dosavadní průběh hospitalizace.

„Dnes byl prezident republiky přeložen na standardní lůžko rehabilitačního oddělení ÚVN,“ dodala s tím, že tyto informace byly zveřejněny se Zemanovým souhlasem.

Foto: Aktu.cz

Policejní auto v areálu nemocnice.

Prezident je v nemocnici už od 10. října, byl tam převezen z Lán den po skončení voleb a po schůzce s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Je hospitalizován na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny KARIM.

Po přesunu na běžné lůžko by mohl Zeman přijímat návštěvy z řad politiků, zájem se s prezidentem setkat oznámil Babiš i šéf ODS Petr Fiala, který sestavuje novou vládu.

Hrad řekl, co dělal prezident poslední týden

Domácí

O prezidentově zdravotním stavu nejsou oficiálně žádné informace, podle některých zdrojů má problémy s funkcí jater. V pátek se kvůli jeho zdraví sejde nově ustavené multioborové konzilium.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám