Hlavní obsah

Zeman podepsal zavedení elektronických dálničních známek i snazší řešení dluhů z dětství

• Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v úterý podepsal novelu insolvenčního zákona, která umožní využít oddlužení ve zvýhodněném režimu, který je momentálně dostupný pouze pro seniory a lidi se zdravotním hendikepem. Informoval o tom mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Lidé by se peněžitých závazků z dětství mohli zbavit podle novely za tři roky, pokud budou plnit podmínky oddlužení. Zvýhodněný režim se týká lidí, u nichž alespoň dvě třetiny jejich dluhů vznikly předtím, než dovršili 18 let věku. K těmto závazkům by se připočítávalo příslušenství těchto dluhů, které přirostlo později, a také nové dluhy těchto lidí, které vznikly do 21 let věku, pokud peníze použili na splácení starších závazků. [celá zpráva]

Podpisu se dočkala i novela zákona o provozu na pozemních komunikacích zavádějící elektronické dálniční známky. [celá zpráva]

Vedle toho prezident podepsal rovněž novelu zákona o Státním pozemkovém úřadu (SPÚ), která státu umožní nabízet tržní cenu za pozemky, které bude chtít koupit kvůli udržení státní půdní rezervy.

Zeman podepsal i novelu zákona o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením, která umožní, aby nárok na dotaci na zvláštní pomůcky mělo více lidí se zdravotním postižením.

Reklama

Výběr článků

Načítám