Hlavní obsah

Zeman píše Hřibovi kvůli uzavírkám: Omluvte se a zvažte rezignaci

Novinky, alt

Prezident Miloš Zeman napsal otevřený dopis pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) kvůli situaci v pražské dopravě. Hlavě státu vadí množství uzavírek a opravy jsou podle něj chaotické. Hřib by se měl podle Zemana lidem omluvit a zvážit vyhlášení stavu nebezpečí, protože dopravní situace je kritická. Zvážit by měl také rezignaci.

Foto: CNN Prima News

Miloš Zeman v rozhovoru pro CNN Prima News

Článek

Zeman tvrdí, že doprava v hlavním městě je paralyzovaná a plánování oprav silnic amatérské. Podle prezidenta jde o celonárodní téma.

„Důsledkem naprosto amatérského přístupu k plánování a dohledu nad opravami pražských silnic, či dokonce zcela záměrného diletantství směřovaného vůči pražským i mimopražským řidičům, je hlavní město naprosto dopravně paralyzované, což již zdaleka není jen tématem pražským, ale vzhledem k významu metropole i tématem celonárodním,” napsal Zeman v otevřeném dopise publikovaném na hradním webu.

Uzavírkové peklo pokračuje. Ucpané Praze se neuleví ani na podzim

Domácí

Vyzval ho nejen k omluvě všem řidičům, jichž se situace dotýká, ale také k nové koordinaci oprav infrastruktury. Hřib by podle něj měl zvážit vyhlášení stavu nebezpečí, protože kritická dopravní situace ohrožuje práci složek záchranného systému.

Zeman jako příklad uvedl Zenklovu ulici, kde podle něj kvůli opravám v okolí stojí auta i tramvaje, a také ulici Veselská, kde podle něj stojí autobusy, které vozí lidi do práce do Prahy.

Dopravní situaci v okolí této opravované ulice řešil v úterý dopoledne i magistrát.

Kolaps dopravy v Letňanech má zmírnit změna dopravního značení

Domácí

„Vaše představa řidičů automobilů jako někoho, kdo tento způsob dopravy využívá kvůli vlastnímu pohodlí, je zcela nemístná. Automobil slouží především těm lidem, kteří jej využívají k dopravě do zaměstnání, přepravě zboží, objemných nákupů, transportu dětí do škol či k vyšetřením v nemocnici,” napsal Zeman. Podle něj je ale dopravní situace tak kritická, že zasahuje i MHD, jejíž používání Hřib podle Zemana propaguje.

„Vaše počínání dovedlo metropoli na pokraj chaosu, za což jste politicky odpovědný,” napsal prezident.

Anketa

Omezují vás dopravní uzavírky v Praze?
Ano
61,9 %
Ne
38,1 %
Celkem hlasovalo 6949 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám