Hlavní obsah

Zeman odpoledne vyrazí na summit do Polska

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman v pondělí odpoledne odletí do polského Gdaňska, kde se zúčastní setkání prezidentů Visegrádské skupiny a jednání summitu Číny a zemí střední a východní Evropy. Půjde o první zahraniční cestu hlavy státu od listopadu 2019, kdy Zeman navštívil Slovensko a Německo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman.

Článek

V úterý čeká prezidenta videokonference v rámci summitu s Čínou, následně uvítací ceremoniál, setkání prezidentů zemí V4 a další jednání.

Ve středu dopoledne mají jednání pokračovat a po slavnostním obědě, který pořádá polský prezident Andrzej Duda, odletí Zeman zpět do Prahy.

Vojáci, nazdar! Prezident Zeman zajel do Prostějova na slavnostní nástup pluku

Domácí

Zeman měl v plánu cestovat minulý rok. Návštěva Itálie, vojenská přehlídka v Moskvě či summit Trojmoří v Estonsku, o nichž prezident uvažoval, vzhledem k epidemiologické situaci neproběhly a prezident tak byl loni oficiálně nejdál v Prostějově, kam vyrazil na slavnostní nástup vojáků 53. pluku, aby jim předal bojový prapor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám