Hlavní obsah

Zeman: Nynější demonstrace nemají smysl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle prezidenta Miloše Zemana nemají nynější demonstrace proti vládě Andreje Babiše smysl. Řekl to v pořadu rozhlasové stanice Frekvence 1. Organizátoři těchto demonstrací by se měli spojit s politiky, kteří by teprve poté mohli vyslovit Babišovi nedůvěru ve Sněmovně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Demonstrace sice smysl nemají, ale když se někdo chce přijít vyřádit, ať to udělá,“ uvedl Zeman.

„Doporučoval bych organizátorům demonstrací, aby si pozvali politiky, kteří vysloví Babišovi nedůvěru,“ dodal prezident a zmínil šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska, jehož strana je mezi těmi, které chtějí vyvolat hlasování o nedůvěře.

Organizátoři poslední demonstrace na Václavském náměstí v Praze uvedli, že se jí zúčastnilo asi 120 tisíc lidí. Podle Zemana Praha představuje deset procent populace a není možné, aby těchto pražských deset procent rozhodovalo o vládě nebo o tom, kdo bude její předseda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na Václavském náměstí se protestovalo proti Babišovi a Marii Benešové. Podle odhadu se demonstrace, kterou pořádá skupina Milion chvil pro demokracii zúčastnilo přes sto tisíc lidí.

Jediná demonstrace od roku 1989, která měla smysl, byla podle Zemana právě ta v roce 1989, všechny ostatní skončily v prázdnu.

Záznam: Demonstrace s názvem MÁME TOHO DOST! na Václavském náměstíVideo: Novinky.cz/ ČTK

„Já uklidňuji společnost tím, že jednám s politiky. Nebudu jednat se zběhlým studentem, který by měl dokončit svá studia a na trhu si najít nějaké zaměstnání, protože organizace protivládních demonstrací rozhodně není perspektivní profese," řekl Zeman na adresu jednoho z organizátorů demonstrací Mikuláše Mináře.

Zeman ocenil slova premiéra Andreje Babiše, který v Bratislavě řekl, že Česká republika není Slovensko a že v ČR se nebude měnit vláda na základě demonstrací.

Anketa

Mají nynější demonstrace proti Babišově vládě smysl?
Ano
51,4 %
Ne
48,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16898 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám