Hlavní obsah

Prezident může být v nemocnici týdny, před odjezdem se chtěl sejít s Babišem

• Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman by mohl zůstat v nemocnici až tři týdny. Uvedly to v neděli zdroje MF Dnes. Stav hlavy státu je stabilizovaný. Prezident je hospitalizován na oddělení intenzivní medicíny v Ústřední vojenské nemocnici v Praze (ÚVN). Podle jeho mluvčího Zemanův stav neohrožuje povolební vyjednávání.

Prezidenta Zemana převezli do nemocniceVideo: Novinky.cz / aktu.cz

 
Článek

O převozu měl podle zdrojů deníku rozhodnout Zemanův lékař a ředitel ÚVN Miroslav Zavoral dopoledne, a to ještě před příjezdem premiéra Andreje Babiše do Lán.

Zeman do nemocnice odjel kolem poledne, Babiš s ním krátce předtím v Lánech hovořil. Deník N uvedl, že podle jeho zdrojů prezident odmítal do nemocnice odjet dřív, než se s Babišem setká. Přesvědčovala ho prý i jeho rodina.

Babiš měl původně přijet do Lán v neděli večer, nakonec byla jeho schůzka posunuta na 11. hodinu dopoledne.

Zemana převezli do nemocnice. Záběry ukazují, že je v bezvládném stavu

Domácí

Hrad převoz hlavy státu do nemocnice potvrdil, o zdravotním stavu neinformoval. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček v podvečer uvedl, že „současná hospitalizace nikterak neohrožuje povolební vyjednávání a ústavní situaci.” Hlava státu nyní potřebuje klid na léčbu.

Mluvčí: Prezidentova hospitalizace neohrožuje povolební vyjednávání

Domácí
Foto: Novinky

Prezidenta vykládají ze sanitky v ÚVN.

Zavoral posléze na krátkém setkání s novináři řekl, že za Zemanovou hospitalizací jsou komplikace provázející jeho chronické onemocnění. Ke zveřejnění prezidentovy diagnózy však nemá Zemanovo svolení.

Zeman byl hospitalizován den po skončení voleb, v době, kdy se od něj očekává aktivní role v ustavení nové vlády. Není jasné, kdy a zda se prezident do jednání o novém kabinetu zapojí.

PŘEHLEDNĚ: Scénáře vyjednávání o nové vládě po Zemanově hospitalizaci

Parlamentní volby
Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Příjezd sanitky s prezidentem Milošem Zemanem do ÚVN

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám