Hlavní obsah

O hospitalizaci českého prezidenta referují i světová média

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hospitalizace českého prezidenta Miloše Zemana si všímají přední světová média i tiskové agentury. Zprávy o Zemanově převozu do Ústřední vojenské nemocnice v Praze rozeslaly agentury Reuters nebo AFP. Referovala o ní dokonce indická stanice NBW News.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Příjezd sanitky s prezidentem Milošem Zemanem do ÚVN

Článek

„Český prezident byl podle dostupných zpráv převezen do nemocnice s blíže nespecifikovanými problémy. Jedná se o vývoj, který může zkomplikovat povolební vyjednávání po volbách, jež se konaly tento víkend,“ shrnula agentura Bloomberg.

Podrobně se situaci věnuje britská stanice BBC, která má v Praze zpravodaje. Ten z monitorování voleb a povolební situace plynule přešel ke zpravodajství o aktuálním zdravotním stavu českého prezidenta.

Britský reportér a ani nikdo z jeho tuzemských a zahraničních kolegů ale nemá příliš o čem reportovat. Pražský hrad, prezidentovo okolí i Ústřední vojenská nemocnice odmítají sdělit, jaká konkrétní zdravotní komplikace českou hlavu státu potkala, jaký je její aktuální zdravotní stav nebo jaká je prognóza dalšího vývoje.

Prezidenta Miloše Zemana v neděli krátce po poledni odvezla ze zámku v Lánech sanitka do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) ve Střešovicích. Před jednou hodinou dorazil Zeman do nemocnice. Ze záběrů je patrné, že není při vědomí, při vykládání ze sanitky mu podpírali hlavu a měl zavřené oči.

Zemana převezli do nemocnice. Záběry ukazují, že je v bezvládném stavu

Domácí

V neděli ve 14 hodin předstoupil před novináře prezidentův ošetřující lékař a ředitel ÚVN v jedné osobě Miroslav Zavoral. Oznámil, že Zeman byl hospitalizován na jeho doporučení. Důvodem jsou komplikace kvůli prezidentovu chronickému onemocnění, s nímž je v ÚVN léčen. Hospitalizován je na jednotce intenzivní péče. Se zveřejněním své diagnózy Zeman nesouhlasil a jeho stav zůstává nejasný.

Diagnózu nesmím říct, prezident je na JIP, řekl Zemanův lékař

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám