Hlavní obsah

Zeman jmenoval 52 profesorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v úterý jmenoval 52 profesorů. Informoval o tom mluvčí Jiří Ovčáček. Rozhodnutí musí ještě podepsat premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Jmenovací dekrety poté předá ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Prezident tentokrát žádného kandidáta neodmítl. Mezi jmenovanými je i lékařka Eva Králíková, která v roce 2013 kritizovala prezidenta za jeho výrok, že začít kouřit po 27. roce života není zdraví škodlivé.

Zatímco tato skupina profesorů byla stejně jako podzimní jmenována bez problémů, trojice kandidátů z loňského května stále čeká na jmenování. Jedná se o Jiřího Fajta a Ivana Ošťádala z Univerzity Karlovy v Praze a Jana Eichlera, navrženého Vysokou školou ekonomickou. [celá zpráva]

Čeká se na soud

Všichni se loni na podzim obrátili na soud, ale Eichler nedávno žalobu stáhl, protože se mu v kauze nechtělo pokračovat. Zbylí dva čekají, až se u soudu začne jejich žaloba projednávat. Stejně jako Univerzita Karlova chtějí dosáhnout toho, aby soud podpis jmenovacího dekretu Zemanovi nařídil. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Specialistka na prevenci a odvykání kouření Králíková se stala profesorkou v oboru hygieny a epidemiologie. Navrhla ji Univerzita Karlova v Praze. Profesorský titul získali také kameraman a režisér Jaroslav Brabec nebo speciální pedagog Jan Michalík, který na Univerzitě Palackého v Olomouci řídil projekt zaměřený na inkluzivní vzdělávání.

Reklama

Výběr článků

Načítám