Hlavní obsah

Zeman spadl a zlomil si ruku. Už je po operaci

• Aktualizováno
Novinky, kov

Prezident Miloš Zeman je po úrazu pravé ruky v nemocnici. V úterý večer to oznámil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman podle něj upadl, když se zvedl po sledování televize. Operace zlomené pravé ruky podle něj proběhla standardním způsobem a Zeman je v pooperační péči.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Pan prezident večer sledoval televizní zpravodajství a po ukončení nevyužil opory v podobě hůlky nebo pomoci ochranky, zakopl a zlomil si pravou paži,” napsal Ovčáček Novinkám.

„Nejde o stav ohrožující na životě,“ uvedl mluvčí na Twitteru.

Zeman byl převezen na operaci do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Kolem 23. hodiny Ovčáček Novinkám sdělil, že operace právě probíhá. Ráno sdělil ČTK, že operace proběhla běžným způsobem. Nyní je Zeman ve standardní pooperační péči.

České televizi Ováček řekl, že šlo o bolestivou záležitost, ale že před operací Zeman komunikoval se svými spolupracovníky. Operace podle něj vyžadovala celkovou narkózu.

Sladkosti, kulajda, jitrničky. Zemanovi už zase chutná, prozradil Mynář

Domácí

Pětasedmdesátiletý politik si dlouhodobě stěžuje na neuropatii dolních končetin, kvůli níž hůře chodí. Právě ta byla podle Ovčáčka příčinou jeho pádu. „Program pana prezidenta bude uzpůsoben rekonvalescenci,“ doplnil mluvčí.

Kromě neuropatie Zeman v minulosti připustil také, že hůře slyší a má nízký tlak. O cukrovce, s níž byl rovněž sledován, v minulosti prohlásil, že mu „odešla“. Koncem loňského roku absolvoval v nemocnici „rekondiční pobyt”.

Nedávno hlavě státu skončila dovolená. V úterý Zeman přijal na Pražském hradě předsedu hnutí SPD Tomia Okamuru.

Reklama

Výběr článků

Načítám