Hlavní obsah

Ze tří studentů budou přes léto Hodinoví synové

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční brigádu si na letošní prázdniny vymyslela parta sedmnáctiletých studentů ze Staříče na Frýdecko-Místecku. Místo prodávání v obchodě či pracování ve skladu se rozhodli nabídnout lidem pomoc na jejich zahradách a domech. Říkají si Hodinoví synové.

Foto: archiv Hodinoví synové

Tři středoškoláci pomáhají třeba lidem na zahradách.

Článek

„Všechno to začalo už před pár lety, kdy jsme společně pomáhali známému s broušením,“ řekl Právu jeden ze tří „hodinových synů“, Jakub Macharáček.

„Od té doby jsme se začali bavit o tom, že by nás bavilo si namísto léta stráveného stáním za pultem přivydělávat pracemi na zahradách. A konečně letos na jaře jsme dali na sociální síť svůj první inzerát jako Hodinoví synové, kde jsme nabídli pomoc s prací na zahradě a domě,“ dodal Jakub.

O brigády je letos menší zájem, výjimkou je Praha a Plzeň

Finance

„Jsme tři kamarádi, kteří mají podobné zájmy, což je velká výhoda,“ řekl další z trojice brigádníků, Tomáš Volný.

Baví je to

„Především se věnujeme sportu a máme rádi skaut. Dva z nás studují všeobecné gymnázium a jeden strojařinu na střední průmyslové škole,“ dodal Volný.

„Nenabízíme žádné konkrétní služby. O naši pomoc mají zájem hlavně lidé, kterým na zahradě pomůžeme s technicky nenáročnými či fyzicky namáhavými činnostmi. A oni ten čas, který by touto prací strávili, využijí jinak,“ doplnil ten třetí, Michal Heryán.

Studenti z Plzně představili elektrický motocykl

AutoMoto

Pro Právo dodal, že pro všechny tři studenty je práce na zahradě koníčkem. „Baví nás manuálně pracovat. Jsme schopni posekat trávu, betonovat, natírat, ale i pokácet menší stromy,“ vypočetl Michal.

Hodinoví synové zatím nejvíce vypomáhají ve Staříci a jeho okolí. Rozšiřování své působnosti i do jiných lokalit se ale nebrání. Když o jejich služby bude zájem, rádi je nabídnou. „Tím nejdůležitějším je ale pro nás stále studium,“ shodli se tři šikovní středoškoláci.

Reklama

Výběr článků

Načítám