Hlavní obsah

Zdravotnictví loni zaplatilo 3,6 milionu za exekuce. Nezajistilo přístup k informacím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministerstvo zdravotnictví loni zaplatilo na exekucích pro nedodržení zákona o svobodném přístupu k informacím 3,6 milionu korun. Konstatoval to nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ), který se zabýval závěrečným účtem resortu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nejvyšší kontrolní úřad

Článek

„Ačkoliv je MZd povinným subjektem, který má povinnost poskytovat informace vztahující se k působnosti ministerstva, v několika případech tak opakovaně a dlouhodobě nečinilo. Tím vyvolalo čtyři exekuční řízení,“ uvedl NKÚ.

Ten zároveň ocenil, že resort přistoupil k nápravě nedostatků, které byly zjištěny při předchozí kontrole. Připomněl rovněž, že ministerstvo průběžně opravovalo zjištěné nedostatky.

„Po provedení těchto oprav sestavilo ministerstvo účetní závěrku, která dle názoru NKÚ podává věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví, a předložilo údaje pro hodnocení plnění státního rozpočtu za rok 2021, které jsou dle názoru NKÚ spolehlivé,“ uvedli kontroloři.

Reklama

Výběr článků

Načítám