Hlavní obsah

Zastavte ty pluhy, nedá se spát, volali lidé na tísňovou linku v Ostravě

Právo, hon
Ostrava

Zatímco silničáři po celé republice dnem i nocí odklízejí sníh ze silnic, najdou se lidé, kterým to vadí a na silničáře si stěžují. V Ostravě v noci na úterý lidé telefonovali na tísňovou linku městské policie, aby se začal dodržovat noční klid a s odklízením sněhu se pokračovalo až ráno.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Městská policie Ostrava zaznamenala v pondělí večer dva takové telefonáty. „Lidem vadil hluk, který působila vozidla zajišťující údržbu komunikací. Přes den napadlo skutečně hodně sněhu a řidiči odklízecích vozidel měli plné ruce práce. Mnohdy jezdili do pozdních nočních hodin a snažili se odklidit sníh z komunikací,“ řekla mluvčí městské policie Vladimíra Zychová.

Volající prosili strážníky, aby zajistili klid. „Navrhovali, aby se s odklízením sněhu přestalo a pokračovalo až druhý den ráno,“ dodala Zychová. Někteří volající si také stěžovali na to, že provoz na silnicích komplikují vozidla odtahových služeb, která pomáhala řidičům uvízlým ve sněhu.

„Volající z Ostravy-Heřmanic si stěžoval, že na silnici stojí odtahové vozidlo, které blokuje dopravu. Když strážníci přijeli na místo, zjistili, že zde dvě osobní motorová vozidla vlivem povětrnostních podmínek sjela do příkopu u silnice. Na místě se nacházela rovněž dvě odtahová vozidla, jejichž posádky se snažily obě auta z příkopu vytáhnout a naložit, což v hustém sněžení nebylo právě jednoduché. Strážníci tedy v místě alespoň usměrňovali dopravu, dokud se nepodařilo obě auta vyprostit,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám