Hlavní obsah

Zastávky v pražské MHD namluví herec Jan Vondráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zastávky v pražských tramvajích a autobusech bude hlásit herec Jan Vondráček. Rozhodla o tom veřejnost v rámci ankety uspořádané pražským dopravním podnikem. Lidé mohli vybírat ze dvou ženských a dvou mužských hlasů.

Foto: DPP

Dagmar Hazdrová se svým nástupcem Janem Vondráčkem.

Článek

Vondráček v nadsázce řekl, že si připadá jako po prezidentské volbě. „Akorát já nemusel objíždět republiku v karavanu. Chci poděkovat všem, kteří mě volili, a za tu příležitost, kterou jsem dostal. Ti, co mě nevolili, ale nemají sklapnout, pokusím se být dobrým hlasem pro všechny,“ citovala herce ČTK.

Vondráček nahradí hlas rozhlasové hlasatelky Dagmar Hazdrové, která hlášení pro DPP namlouvala několik posledních desetiletí a v osmaosmdesáti letech se rozhodla předat pomyslnou štafetu dále.

V anketě hlasovalo 200 013 lidí. Vondráček získal 124 316 hlasů.

Který z těchto čtyř hlasů chcete slyšet v MHD? Praha spustila anketu

Domácí

Vondráčka čeká úkol namluvit nejen provozní hlášení, ale rovněž názvy zhruba deseti tisíc zastávek nejen na linkách MHD, ale i u příměstských linek zapojených do systému pražské integrované dopravy.

„Nejdůležitějším faktorem je, aby v běžném provozu MHD bylo provozním hlášením dobře rozumět. A to za každého stavu, tj. ve vozidle plném cestujících, při jeho rozjezdu, brždění či plné rychlosti, při jízdě po různých površích pražských komunikací, kdy ve vozidlech zní řada jiných zvuků či vibrací technologických částí dopravních prostředků,“ popsal kritéria výběru čtveřice finalistů vedoucí jednotky Provoz autobusy DPP Jan Barchánek.

První nahrávky s Vondráčkovým hlášením by dopravní podnik mohl nasadit v tramvajích na přelomu září a října.

Vondráček je dlouholetým členem souboru Divadla v Dlouhé, diváci jej mohou znát rovněž z filmů, seriálů, rozhlasových her, případně z dabingu.

Hlas Vočka ze Simpsonových: Typická česká vlastnost je předposranost

Podcasty a pořady
Finalisté ankety
Hlasem č. 1 byla Jitka Moučková, herečka a dabérka. Hlasovalo pro ni bezmála 20 tisíc, tj. 10 % respondentů.
Hlasem č. 2 byl Jan Vondráček, herec a dabér. Získal absolutní většinu hlasů, více než 62 %, hlasovalo pro něj celkem 124 316 respondentů a anketu díky tomu jednoznačně vyhrál.
Hlasem č. 3 byla Anna Císařovská, herečka, dabérka a moderátorka, spoluzakladatelka Divadla X10, pro kterou hlasovalo téměř sedm tisíc, tj. zhruba 3,5 % respondentů.
Hlasem č. 4 byl Jakub Stárek, dabér a moderátor, který získal bezmála 50 tisíc, tj. více než čtvrtinu hlasů.
zdroj: DPP

Reklama

Výběr článků

Načítám