Hlavní obsah

Zámek Lány povede „žena ve žlutém svetru“. Pracovala tam jako kuchařka

Novou šéfkou provozu lánského zámku, kde pobývá prezident Miloš Zeman, se stala Kateřina Rydlová, která na zámku pracovala jako kuchařka a hospodyně. Uvedl to ve středu Radiožurnál. Jde o ženu, jež se objevovala po boku Miloše Zemana během jeho loňské hospitalizace v Ústřední vojenské nemocnici.

Foto: Novinky

Šéf sněmovny Radek Vondráček při návštěvě prezidenta Miloše Zemana v nemocnici. Uprostřed Kateřina Rydlová

Článek

„Na zámku jsem zaměstnaná 17 let, tak jen tohle vám řeknu,“ uvedla Rydlová na dotaz rozhlasu na to, jakou má kvalifikaci pro vedení zámku. Kromě práce kuchařky a hospodyně Rydlová podle rozhlasu také při loňské hospitalizaci prezidenta Miloše Zemana zajišťovala „servis“ pro prezidenta.

„Paní Rydlová byla jmenována jako vedoucí oddělení provozu. Na základě jejích zkušeností a znalostí,“ řekl Radiožurnálu k výměně šéfky lánského zámku mluvčí Kanceláře prezidenta republiky Vít Novák. „Nejde o ředitelskou funkci v obleku a v kanceláři. Je to v podstatě funkce provozní. Nejdůležitější jsou zkušenosti, znalost prostředí a ochota pracovat od rána do pozdního večera,“ dodal.

Rydlová byla zachycena na fotografii ze 14. října 2021, kdy Zemana navštívil v nemocnici tehdejší předseda Sněmovny Radek Vondráček (za ANO). V rozporu s tehdejšími opatřeními proti šíření koronaviru na sobě nikdo z účastníků schůzky neměl roušku či respirátor. Dostali pak za to pokuty. Rydlová byla tehdy považována za Zemanovu osobní ošetřovatelku.

Několikátá výměna v Lánech

Hrad zároveň nově oddělil správu samotného zámku v Lánech a správu zámeckých zahrad a parku. Dříve měla zámek i park na starosti Michaela Javůrková, kterou nahradí právě Rydlová.

Jde již o několikátou změnu na vysokých pozicích prezidentské kanceláře v posledních týdnech, skončil třeba ředitel Lesní správy Lány Miloš Balák a ředitel Správy Pražského hradu Ivo Velíšek.

Bez ochranného obleku i respirátoru. Vondráček a spol. u Zemana na JIP porušili pravidla

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám