Hlavní obsah

Zákaz vozítek Segway v Praze se blíží, město už má návrh značky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zákaz vozítek Segway v širším centru Prahy, který v červenci schválila rada města, se opět o něco přiblížil. Možnost vykázat segwaye z chodníků i vozovek doposud vázla na chybějícím dopravním značení. Náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) ve čtvrtek oznámil, že návrh zákazové značky je hotov.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vozítka Segway na Staroměstském náměstí v Praze

Článek

„Podařilo se mi konečně od úředního šimla získat náhled značky zákaz vozítek Segway,” oznámil Dolínek na sociálních sítích a přidal i náhled, jak by měla vypadat. Podle dosavadních informací by měl zákaz začít platit v listopadu.

Vozítka na jeho základě nebudou smět jezdit v pražské památkové rezervaci, na území celé Prahy 1, části Vinohrad, Žižkova, Prahy 4 a Smíchova, území Libně, Holešovic a Letné.

Jejich zákaz metropoli umožnila novela zákona o silniční dopravě. Do té doby se na segwaye pohlíželo jako na chodce.

Zákaz však zatím ani přes schválení nemohl být vymáhán, neboť nebyly osazeny příslušné dopravní značky.

Magistrát sice uvažoval, že by se mohlo využít přenosné značení, proti tomu se však vyslovila Praha 1, která je pohybem vozítek zasažena nejvíce.

Foto: Hlavní město Praha

Nové vizuály hlavního města upozorňují například na zákaz jízdy na vozítkách segway

Namísto instalace značek Praha mezitím rozjela informační kampaň, v níž mimo jiné upozorňovala i na zákaz segwayů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Zákaz vozítek Segway až od listopadu

Zákaz vozítek Segway v metropoli by mohl být vymahatelný nejpozději do konce letošního listopadu. Řekl to ve středu po jednání se zástupci zpracovatele...

Výběr článků

Načítám