Hlavní obsah

Zádušní mše za Aničku se zúčastnily stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze se ve středu v podvečer konala zádušní mše za zavražděnou devítiletou Annu Janatkovou a její blízké. Obřad se uskutečnil v kostele sv. Terezie od Dítěte Ježíše v pražských Kobylisích. Ten se nachází nedaleko základní školy Na Šutce, již dívka před svou smrtí navštěvovala.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zádušní mše za Aničku

Článek

V zaplněném kostele se objevily stovky lidí všech věkových generací. Na oltáři byla umístěna fotografie Anny s černým pruhem, před kterou přítomní kladli květiny. Kněz v úvodu i při kázáni tragédii několikrát připomněl, dvě z přítomných dětí pak četly přímluvy za dívku, její rodiče, pozůstalé nebo spolužáky.

Devítiletá Anna Janatková se ztratila 13. října loňského roku na cestě ze školy v ulici Pod Písečnou v pražské Troji. Od té doby po ní neúspěšně pátraly desítky policistů, městských strážníků, vojáků, hasičů a psovodů. V Troji se ale našly jen její věci. Zlom přišel až v polovině března, kdy se v Troji nalezly ostatky. Následně se potvrdilo, že tělo patří ztracené dívce.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zádušní mše za Aničku

Z vraždy a znásilnění Anny Janatkové byl obviněn jednačtyřicetiletý Otakar Tomek. K činu se nikdy nepřiznal. Soud jej poslal do vazby, kde se minulé pondělí nad ránem oběsil. Zemřel o dva dny později v nemocnici. [celá zpráva]

Pátrání po Anně Janatkové z Prahy
13.10.2010
Devítiletá Anna Janatková se vrací ze školy. Rozloučí se s kamarádkou a směřuje domů chatovou oblastí v pražské Troji. Od té doby ji nikdo neviděl. Další dny stovky policistů prohledávají celou oblast, nalézt dívku se však nepodařilo. Rozsáhlá pátrací akce v pražské Troji byla ukončena 17. října.
16.10.2010
Otec pohřešované dívky nabízí v televizi případnému únosci odměnu 3,5 miliónu korun za propuštění dívky na svobodu. Na výzvu reaguje velké množství podvodníků, kteří chtějí na situaci vydělat.
19.10.2010
Policie zadržela muže podezřelého z únosu dívky, jehož DNA se našlo na nalezeném batohu ztracené dívky.
22.10.2010
Podezřelého muže policie obvinila z trestného činu zbavení osobní svobody. Jedenačtyřicetiletý recidivista se k činu nepřiznal, policisté proti němu mají jen nepřímé důkazy. Byl propuštěn na svobodu. Policie ho dále stíhá.
9.11.2010
Rodiče Anny znovu nabídli odměnu ve výši 3,5 miliónu korun tomu, kdo zachrání a vrátí jim jejich dceru. V polovině listopadu pak policie vypátrala a obvinila 31letého muže z Ostravy, který se pokusil rodiče vydírat.
23.11.2010
Policisté znovu pátrají v Troji.
6.12.2010
Po dívce se pátrá i v Rakousku. Rakouská média zveřejnila snímky a popis ztraceného děvčete.
9.2.2011
Pražští policisté začali hledat člověka, kterému patří taška a bunda nalezené nedaleko pravděpodobného místa zmizení Anny. Podle policistů věci mohly být majiteli ukradeny.
28.2.2011
Čtyřiadvacetiletý Jan Zita z Plzně, který vydíral rodinu dívky, dostal u Okresního soudu Plzeň-jih podmíněný trest 2,5 roku vězení s odkladem na pět let. Za informace o dítěti požadoval čtvrt miliónu korun.
16.3.2011
Policie informovala, že v pražské Troji bylo nalezeno tělo.

Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn z vraždy, lidé nosí do Troje květinyVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám