Hlavní obsah

Žádné velké teplo v příštích týdnech nečekejme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období v příštích čtyřech týdnech, tedy do 7. května, bude teplotně průměrné až podprůměrné, vyplývá z aktuálního měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11. 4. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

První týden bude podle meteorologů teplotně průměrný. Můžeme očekávat minimální noční teploty kolem 3 °C, v noci na středu klesnou až k nule. Maximální denní teploty se v první polovině týdne budou pohybovat kolem 13 °C, ve druhé polovině týdne se ochladí na teploty kolem 9 °C.

Další dva týdny budou teplotně průměrné až podprůměrné. Minimální noční teploty budou kolem 4 °C, maximální pak kolem 14 až 16 °C.

Relativně nejteplejší by měl být poslední týden období od 1. května do 7. května, kdy by se minimální teploty měly pohybovat kolem 5 °C a nejvyšší pak kolem 17 °C.

Období jako celek bude pravděpodobně srážkově průměrné až nadprůměrné s úhrny v jednotlivých týdnech kolem 10 mm, uvádějí meteorologové ve svém výhledu.

Výjimku ale bude představovat aktuální týden, který bude výrazně nadprůměrný s možným úhrnem srážek až kolem 28 mm. Zároveň je třeba počítat i se sněhovými srážkami, zejména pak na horách.

Sluníčko vystřídá oblačnost a déšť se sněhem. Aprílové počasí se nezapře

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám