Hlavní obsah

Za záhadu na trati z Nového Města na Moravě do Tišnova mohl spoj dvou kolejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Město na Moravě, Tišnov

V neděli skončila výluka na trati Žďár nad Sázavou – Tišnov, kde v úseku od Nového Města na Moravě musely vlak nahradit autobusy. Něco totiž poškozovalo kola motorových vozů. Jak se během oprav zjistilo, příčinou byla závada na kolejích. Potvrdila to mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kvůli poškození kol několika motorových vozů Regionova zastavily České dráhy provoz na trati od úterý 12. března.

Jak popsal Filip Medelský z tiskového odboru Českých drah, škody byly na jízdní plochách kol motorových vozů. „Poškození kol dvoukolí je natolik rozsáhlé, že v jízdních plochách vznikají trhliny. Jejich odstranění je možné jen přebroušením kol, což je časově i finančně náročné a podstatně to snižuje životnost kol. Závažnější je však skutečnost, že rozvoj těchto trhlin by mohl vést až k výraznému narušení jízdních vlastností vozů,“ vysvětlil.

Příčinu objevila Správa železnic. Problémy způsoboval výškový rozdíl mezi dvěma na sebe navazujícími kolejnicemi. Na části tratě totiž není bezstyková kolej, kdy jsou k sobě kolejnice připojeny svárem. Trať se podařilo opravit již v pátek, České dráhy se pak přes víkend postaraly o opravu kol poničených vozů.

Na úseku regionální trati cosi poškozuje kola motoráků. Lidé musí autobusem

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám