Hlavní obsah

Za výhrůžky poslanci Hayato Okamurovi hrozí pokuta 20 tisíc

Agresivní výpad dezinformátora Pavla Zítka proti poslanci Hayato Okamurovi (KDU–ČSL) policie vyhodnotila jako přestupek. Právu to sdělil mluvčí policejního prezidia Jakub Vinčálek. Muž politikovi kromě vulgarit vyhrožoval také napadením.

Foto: Petr Horník, Právo

Hayato Okamura

Článek

„Případ byl postoupen na Obvodní ředitelství policie Pra­ha 1. Bylo to kvalifikováno jako přestupek proti občanskému soužití a oznámeno na místně příslušný správní orgán, který to teď řeší,“ uvedl Vinčálek s tím, že věc mají nyní v gesci úředníci Městského úřadu pro Prahu 1. Dezinformátorovi hrozí pokuta do 20 tisíc korun.

Dezinformátor sprostě nadával a vyhrožoval poslanci Hayatovi Okamurovi, řeší to policie

Krimi

Muž si emotivní útok natáčel pro své příznivce na sociálních sítích. Došlo k němu poté, co Okamura vyšel před sněmovní budovu mezi pár přítomných demonstrantů a s některými se dostal do konfrontace kvůli odesílání zbraní a těžké techniky z Česka na Ukrajinu.

„Netlem se na mě jako p..a, nebo ti ji fláknu! (…) Ať dobrovolně vypadne, nebo se mi splašej kladiva,“ křičel vulgárně Zítko na lidoveckého poslance. Ten se s ním pokoušel o slušný dialog, avšak marně. Celý konflikt trval několik minut.

Agresivní dezinformátor Okamuru překvapil. „Až ex post jsem se dozvěděl, že jde o pana Zítka, o známou firmu v dezinformacích s prokremelským názorem,“ popsal politik.

Reklama

Výběr článků

Načítám