Hlavní obsah

Z letadla Smartwings v Dubaji uniklo palivo. Desítky Čechů čekají na jiný stroj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky Čechů si v pondělí nedobrovolně o několik hodin prodloužili pobyt v Dubaji kvůli technické závadě na letadle českých aerolinek Smartwings. Ze stroje krátce před odletem uniklo palivo, společnost pro cestující posílá letadlo z Abú Dhabí.

Foto: David W Cerny, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Původní čas startu letu QS1201 z Dubaje ve Spojených arabských emirátech do Prahy měl být v 19:30 místního času, cestující již byli převáženi po ploše autobusem, načež byla zjištěna technická závada.

„Nejdříve jsme kroužili půl hodiny ve vymrzlém autobuse na letišti. Následně jsme byli vyhozeni na přílety, tudíž jsme museli znovu projít bezpečnostní procedurou,“ popsala Novinkám jedna z cestujících, která si postěžovala, že několik hodin neměli lidé žádné informace o tom, proč musí na letišti trávit další hodiny navíc.

Podle mluvčí aerolinky Vladimíry Dufkové krátce před odletem došlo k technické závadě, konkrétně úniku paliva.

Pro cestující proto společnost nyní posílá stroj, který se nacházel v nedalekém Abú Dhabí. Cestující podle ní dostali poukázky na občerstvení. Odlet by pak měl být naplánován na třetí hodinu ranní místního času, tedy půlnoc času středoevropského.

Smartwings loni přepravily 5,2 milionu lidí, meziročně více než dvojnásobek

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám