Hlavní obsah

Vznikla finanční sbírka na pomoc rodině obětí střelby z Klánovic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. prosince došlo v Klánovickém lese k dvojnásobné vraždě. Obětí střelce se stal 32letý muž a jeho dvouměsíční dcera. V těchto dnech vznikla veřejná sbírka na pomoc rodině obětí této tragédie. Odkaz na ni přikládáme v článku.

Foto: Petr Hloušek, Novinky

Sbírka vznikla na podporu pozůstalých po zavražděném muži a jeho dvouměsíční dceři.

Článek

Sbírku na dárcovské platformě Znesnáze21 organizuje Lucie Matternová. „Jako komunita a přátelé rodiny z Klánovic chceme vyjádřit solidaritu s rodinou, která přišla o otce a malou dcerku,“ píše se v popisu sbírky, jejíž cílová částka je 512 tisíc korun.

Vybrané prostředky budou využity na terapie, ale i běžné potřeby rodiny.

Přispět do sbírky je možno na tomto odkaze. Platbu je možné zaslat také na účet 4004040040/5500 s variabilním symbolem 2690.

Krátce po zveřejnění byla vybraná částka již v řádu stovek tisíc korun a rychle roste.

Souběžně s touto sbírkou nadále probíhá i sbírka, kterou vyhlásil Nadační fond UK na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů zasažených střelbou na Filozofické fakultě UK. V neděli odpoledne se vybraná částka blížila 40 milionům korun.

Podezření, že je střelec z filozofické fakulty rovněž vrahem muže a nemluvněte z Klánovického lesa, potvrdila balistická expertíza. Informovala o tom v pátek odpoledne policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám