Hlavní obsah

Výzkum odkryl skutečné požadavky českých pacientů na telemedicínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozvoj moderních technologií v Česku otevírá nové možnosti na poli telemedicíny. První Lékařská fakulta Univerzity Karlovy proto mezi pacienty provedla průzkum z oblasti telemedicínských služeb. V úterý od 14:00 hodin na tiskové konferenci představí nejen závěry dotazníkového šetření, ale také strategii distanční péče perspektivou pacientských organizací, která vychází právě z výsledků tohoto šetření.

Záznam: Výzkum odkryl skutečné požadavky českých pacientů na telemedicínuVideo: ČTK

 
Článek

Většina pacientů si přeje on-line přístup ke svým záznamům a jejich zpřístupnění všem lékařům, kteří je léčí. Pětina pacientů ale hlásí znalostní a technické bariéry a v budoucnu nechtějí tento typ péče využívat.

Z výzkumu také vyplývá, že lékaři nemají vymezený čas na konzultace distanční formou, což většina pacientů vnímá negativně.

Tiskovou konferenci, na níž se vedle 1. lékařské fakulty UK podílí rovněž Národní asociace pacientských organizací (NAPO), Asociace inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP) a Akademie pacientských organizací (APO), můžete sledovat v úterý od 14:00 hodin.

 Na tiskové konferenci vystoupí:

  • Nastupující ministr zdravotnictví Vlastimil Válek
  • Děkan 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Martin Vokurka
  • Přednostka Ústavu veřejného zdravotnictví a medicínského práva 1. LF UK
  • Výkonný ředitel AIFP Jakub Dvořáček
  • Předseda Národní asociace pacientských organizací Robert Hejzák
  • Senior manažer společnosti EY Zdeněk Dušek

 Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám