Hlavní obsah

Vyvražděnou rodinu z Brna vyprovodil na poslední cestě potlesk

Právo, Petr Kozelka
Brno
Aktualizováno

Několik stovek lidí se v sobotu v poledne přišlo rozloučit do kostela Sv.Vavřince v Brně se čtyřčlennou rodinou, kterou minulou středu vyvraždil podle všeho jejich příbuzný z Ameriky Kevin Dahlgren. Na cestu je vyprovodily jejich oblíbené melodie a také dlouhotrvající potlesk.

Se zavražděnou rodinou z Brna se blízcí loučili hlavně hudbouVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Ke kostelu začali přicházet první lidé desítky minut před začátkem obřadu. Nikdo z nich se nesnažil skrývat dojetí. Mnozí z nich měli v rukou růže. V kostele pak stály rakve zavražděných Martina a jeho ženy Veroniky, synů Davida a Filipa do kříže. U vchodu stály fotografie zavražděných, ke kterým kondolující pokládali květiny.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Čtyři rakve utvořily kříž uprostřed kostela.

Samotný obřad začal hudbou, kterou celá rodina milovala. Otec Martin a starší syn Filip totiž hráli v brněnské skupině Ukulele Orchestra jako Brno. Jako první zazněla symbolicky píseň Knockin' on Heaven's Door, tedy Klepání na nebeskou bránu. Pro každého ze členů rodiny pak zazněla jeho oblíbená píseň. Nakonec za velkého dojetí všech přítomných zazněla z reproduktorů skladba Desert Rose, kterou skupina hrávala a v které exceloval Filip se svým skvělým hlasem a Martin při sólu na ukulele.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pohřeb obětí čtyřnásobné vraždy

„Nyní jsou slova málo. To, co doopravdy byli, dokáže vyjádřit jen hudba, kterou tolik milovali," zaznělo při obřadu. Protože dorazilo několik stovek lidí, mnozí z nich stáli před kostelem a poslouchali smuteční obřad z reproduktorů. Když pak odjížděly vozy pohřební služby s rakvemi, vyprovázel celou rodinu na jejich poslední cestě dlouho neutuchající potlesk.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pohřeb obětí čtyřnásobné vraždy

Z vraždy rodiny policisté viní mladého příbuzného z USA Kevina Dahlgrena, který dorazil do České republiky jen tři týdny před ohavným činem. Údajně zde chtěl hledat novou identitu. Minulý týden ve středu ale zřejmě nožem a dalšími zbraněmi údajně vyvraždil celou rodinu. Jejich těla pak chtěl zřejmě spálit.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pohřeb obětí čtyřnásobné vraždy

Po útoku, o jehož motivech zatím není nic známo, odjel do Vídně, kde nastoupil na letadlo do Ameriky. Na letišti ve Washingtonu ho ale zadržela policie. Česká justice se nyní usilovně snaží o jeho vydání zpět do Česka, kde mu před soudem hrozí až doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám