Hlavní obsah

Výměna výhybek zastaví od pátku do pondělí trasu metra A

Novinky, jas
Praha

Od pátečního podvečera až do pondělí bude zcela přerušen provoz na trase A pražského metra. Cestující budou odkázáni na náhradní dopravu, kterou bude na většině trasy zajišťovat primárně tramvajová linka XA. Změny se však dotknou i dalších tramvajových a autobusových linek. Výluku dopravní podnik (DPP) využije k opravě tří výhybek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na 20 uzlových bodech budou cestujícím mezi osmou a 21. hodinou k dispozici vyškolení informátoři dopravního podniku.

V souvislosti s přerušením provozu linky A budou uzavřeny i přestupy na trasy B a C na Můstku, respektive Muzeu. „Například tak nebude možno projít ze stanice Můstek na lince B přes přestup přímo na Václavské náměstí,“ upozornil dopravní podnik.

Foto: DPP

Schéma náhradní dopravy v době výluky trasy A

K cestě na letiště Václava Havla doporučuje dopravce využít linku 100 ze Zličína. Pasažérům, kteří ze Severního města přestupují z linek 177 a 195 ve stanici Skalka, DPP doporučuje vystoupit v zastávce Limuzská a dojít do zastávky Černokostelecká, kde mohou přestoupit na tramvajové linky č. 5 a 7 a prodloužené autobusové linky od Depa Hostivař.

Změny tramvajových linek v souvislosti s výlukou
Linka XA v trase Podbaba – Vítězné náměstí – Hradčanská – Malostranská – Staroměstská – Národní třída – Karlovo náměstí (metro B) – I. P. Pavlova (metro C) – Náměstí Míru – Flora – Želivského – Strašnická – Nádraží Strašnice (denní provoz).
Linka číslo 5 v trase Podbaba – Vítězné náměstí – Hradčanská – Malostranská – Náměstí Republiky (metro B) – Hlavní nádraží (metro C) – Olšanské náměstí – Flora – Želivského – Černokostelecká – Depo Hostivař – Ústřední dílny DP.
Linka číslo 11 v trase Spořilov – Náměstí Bratří Synků – I. P. Pavlova (metro C) – Muzeum (metro C) – Jiřího z Poděbrad – Flora – Olšanské hřbitovy (Spojovací).
Linka číslo 22 v trase Bílá Hora – Pražský hrad – Malostranská – Újezd – Národní třída – Karlovo náměstí (metro B) – I. P. Pavlova (metro C) – Náměstí Míru – Koh–i–noor – Nádraží Strašnice – Nádraží Hostivař (všechny spoje jedou v celé trase linky).
Linka číslo 26 v trase Divoká Šárka – Dejvická – Hradčanská – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky (metro B) – Hlavní nádraží (metro C) – Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov – Želivského – Strašnická – Nádraží Strašnice – Nádraží Hostivař.

Pražanům, kteří pro svou další cestu využívali přestup na metro ve stanici Skalka z autobusových linek č. 138, 177 a 195 ve směru od Jižního Města, resp. Zahradního Města, DPP doporučuje využít přestup na tramvajové linky v zastávce Zahradní Město.

Změny tras autobusových linek v souvislosti s výlukou
Linky číslo 107, 119 a 147 budou z Dejvické prodlouženy na Hradčanskou, kde budou ukončeny.
Linky číslo 111, 125 a 329 budou ze Skalky prodlouženy přes Nádraží Strašnice na Strašnickou, kde budou ukončeny.
Linky číslo 101, 223, 263, 266, 364 a 366 budou z Depa Hostivař (v Černokostelecké ulici) prodlouženy na Želivského, kde budou ukončeny (linky nebudou zajíždět do terminálu Depo Hostivař).
Linka číslo 163 nebude zajíždět do terminálu Depo Hostivař.

V pražském metru nejde o první podobnou výluku v posledních letech. V roce 2012 byla vyměněna jedna výhybka ve stanici Náměstí Míru a jedna na Dejvické.

Informace pro cestující

Denně, vždy od 7:00 hodin do 21:00 hodin, mohou cestující využít telefonickou infolinku na čísle 296 19 18 17.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám