Hlavní obsah

Vydání Parkanové podpoří i LIDEM

Právo, Novinky, rsk, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro vydání poslankyně Vlasty Parkanové (TOP 09) budou ve Sněmovně hlasovat i poslanci LIDEM. Její vydání v úterý doporučil i mandátový a imunitní výbor. Policie chce Parkanovu stíhat kvůli tomu, že coby ministryně obrany nezadala znalecký posudek na cenu při nákupu letounů CASA.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vlasta Parkanová (TOP 09)

Článek

Poslanci LIDEM budou při hlasování o vydání Parkanové hlasovat pro vydání. Konečné rozhodnutí většina poslanců učinila po hlasování mandátového a imunitního výboru, který Sněmovně vydání doporučil, a to více než nadpoloviční většinou hlasů. [celá zpráva]

"Z čistě právního hlediska je obvinění Vlasty Parkanové dost na vodě. Nákup letadel CASA ale vzbuzuje tolik otazníků, že nevydání by, obávám se, zanechalo ve veřejnosti pachuť. Řádné projednání u soudu ale tuto pachuť může rozptýlit," řekla v úterý k hlasování o vydání Karolína Peake.

"Šestisetmilionový otazník je příliš veliký na to, abychom ho mohli ignorovat." dodává předseda Podvýboru pro kontrolu akvizic MO Viktor Paggio.

Pro vydání Parkanové budou podle všeho hlasovat poslanci ČSSD, KSČM a VV. Kvůli tomu, že neuznávají imunitu, bude pro její vydání hlasovat i část zákonodárců z TOP 09, byť někteří mají podobně jako ministr financí Miroslav Kalousek pochyby o legitimitě policejní žádosti.

Rozhodnutí by mělo padnout ve středu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám