Hlavní obsah

VV v opozici šetří, z krajských tajemníků jsou nyní dobrovolníci

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věci veřejné (VV) po skončení koaliční spolupráce s ODS a TOP 09 začaly šetřit. Z krajských tajemníků, kteří doposud byli stranickými zaměstnanci, jsou nyní dobrovolníci. O úsporných opatřeních v pondělí informovala předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová.

Foto: Petr Horník, Právo

Radek John, Kateřina Klasnová a Petr Skokan (zleva).

Článek

Podle Klasnové jde o reakci na přechod do opozice. Jako důvody úspor zmínila například "zeštíhlení poslaneckého klubu či snížení zátěže vládní agendy".

"Je nutné si uvědomit, že pokud vyžadujeme cokoliv od jiných, je nutné začít nejprve u sebe. Proto se VV rozhodly pro zeštíhlení a restrukturalizaci, kterou prošly jak prostory centrály a zázemí strany, tak i personálie a objednávané služby. Zaměstnanecký poměr krajských tajemníků byl, po dohodě s nimi, změněn na dobrovolnou stranickou funkci," sdělila Klasnová. O restrukturalizaci rozhodlo předsednictvo strany.

Koalice Věcí veřejných s ODS a TOP 09 se rozpadla minulý týden. Kabinet nyní místo VV podporuje platforma kolem vicepremiérky Karolíny Peake. Vláda minulý týden v pátek získala důvěru Sněmovny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám