Hlavní obsah

Vše směřuje ke stupni 4, ukazuje PES

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mapu protiepidemického systému (PES) se ve čtvrtek vrátil 5. stupeň. Index rizika stoupl na hodnoty odpovídající nejhoršímu stupni v Libereckém a Zlínském kraji. Ve 3. stupni jsou Praha, Karlovarský a Plzeňský kraj. Ostatní regiony jsou hodnotami indexu na stupni 4. Stále pokračuje růst reprodukčního čísla.

Článek

Ve Zlínském i Libereckém kraji se index dostal na hodnotu 76, která již odpovídá 5. stupni.

Do 5. stupně se ve čtvrtek přesunula i skupina okresů. Zatímco ve středu jejich počet poklesl z úterních 20 na 12, ve čtvrtek je jich opět 20. Nejhorší index hlásí momentálně Jeseník (86).

Celorepublikově se index nadále drží na hodnotě 64, která odpovídá 4. stupni. O opětovném zavedení opatření, která se k němu vážou, uvažuje i vláda premiéra Andreje Babiše (ANO).

Vláda zvažuje zpřísnění na čtvrtý stupeň. Obchody ale nezavře

Domácí

Zhoršení situace dokumentuje v posledních dnech i nárůst reprodukčního čísla, které udává, kolik osob v průměru nakazí člověk s pozitivním testem. Číslo R se nyní dostalo již na 1,15. Na podobné úrovni bylo naposledy koncem listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám