Hlavní obsah

Vondráček dostal za návštěvu Zemana v nemocnici nižší pokutu než ostatní

Bývalý předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO), který v říjnu bez roušky navštívil v Ústřední vojenské nemocnici v Praze (ÚVN) prezidenta Miloše Zemana společně s dalšími čtyřmi lidmi, dostal od hygieny pokutu 8000 korun, tedy o 2000 méně než ostatní. Podle ministerstva obrany je to kvůli tomu, že je polehčující okolností projevená lítost.

Foto: Novinky

Šéf sněmovny Radek Vondráček při návštěvě prezidenta Zemana v nemocnici.

Článek

Se zjištěním přišel v neděli server iRozhlas.cz. O pokutě rozhodovala hygiena ministerstva obrany, do jejíž gesce patří ÚVN, kde Zeman v říjnu pobýval.

Na konci prosince rozhodla hygiena o pokutě 10 tisíc korun pro hradního kancléře Vratislava Mynáře a další účastníky návštěvy prezidenta v ÚVN (Zemanova údajná ošetřovatelka, tajemník Jaroslav Hlinovský a ředitel protokolu Vladimír Kruliš, který video natáčel).

Vondráčkovi ale hygiena pokutu snížila na 8000 korun.

Bez ochranného obleku i respirátoru. Vondráček a spol. u Zemana na JIP porušili pravidla

Domácí

„K této výši pokuty bylo přistoupeno proto, že u tohoto pachatele správní orgán shledal polehčující okolnost, která spočívala v tom, že svého činu následně litoval. Veřejně sdělil, že se v budoucnu tato situace již opakovat nebude a příště bude hledat jiné řešení,“ sdělil iRozhlasu Jiří Caletka z tiskového odboru ministerstva obrany.

Vondráček uvedl, že se o pokutě dozvěděl z médií a až poté se dostavil k podání vysvětlení a popsal schůzku s prezidentem ze svého pohledu.

„Vzhledem k polehčujícím okolnostem mi byla udělena pokuta osm tisíc korun, proti které jsem se neodvolal a obratem zaplatil,“ dodal Vondráček.

Schůzka se uskutečnila 14. října loňského roku. Zeman byl v té době hospitalizován v ÚVN na jednotce intenzivní péče, kde kvůli šíření epidemie platí přísná opatření. Návštěvníci tak měli například povinnost mít roušku nebo respirátor.

Na videu, které Mynář zveřejnil jako důkaz prezidentova podpisu, ale nikdo z přítomných ochranu dýchacích cest neměl.

Armádní hygienici potrestali proslavenou návštěvu u Zemana bez roušek

Domácí

Výběr článků

Načítám