Hlavní obsah

Vojáci míří na pomoc do dalších nemocnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Armáda pošle od čtvrtka vojáky na pomoc dalším sedmi nemocnicím zatíženým bojem s pandemií covidu-19. Budou pracovat v nemocnicích ve Slaném, Břeclavi, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou, Kyjově, Trutnově a Zlíně. V jednotlivých zařízeních bude nasazeno od dvou do šesti vojáků, uvedla v úterý mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková. Nyní jsou už v nemocnicích a sociálních zařízeních asi tři desítky vojáků, od pondělí se počet zvýší na asi 60.

Foto: Agel Valašské Meziříčí

Čtveřice vojáků vypomáhá nově na jednotce intenzivní péče a na interním oddělení valašskomeziříčské nemocnice

Článek

Vojáci do sedmi nemocnic nastoupí ve čtvrtek 18. listopadu, působit v nich budou do 2. prosince s možností prodloužení nasazení.

Armáda již začala pomáhat od pondělí v Olomouckém kraji, kde jsou vojáci v nemocnicích v Prostějově, Šternberku a v Přerově a v domově pro seniory Komárov u Šternberka. Ve Zlínském kraji jsou nasazeni v nemocnicích ve Valašském Meziříčí a Vsetíně.

Péče o covidového pacienta s trubičkami v těle dá zabrat, vítají v Meziříčí pomoc vojáků

Domácí

Celkem do nich bylo vysláno 33 vojáků, v pondělí také přijedou na již dříve avizovanou výpomoc do nemocnice v Uherském Hradišti. Celkem tak v té době bude mít armáda nasazeno asi šest desítek vojáků. Vojákům působení umožňuje nařízení vlády z loňského roku, které povoluje využití až 900 vojáků na pomocné práce v nemocnicích a v zařízeních se sociální službou. O nasazení rozhoduje Ústřední krizový štáb.

Armáda se podílí na chodu takzvané Chytré karantény a trasování, další úkoly letos vojáci dostali při očkování proti covidu-19. Ministerstvo obrany v červenci v souvislosti se schvalováním odměn uvedlo, že se zvládáním koronavirové epidemie pomáhalo při nouzovém stavu 11 853 vojáků z povolání.

Vláda se neshodla na zpřísnění opatření, poradí se o třech variantách

Domácí

Koronavirová epidemie v Česku se v posledních týdnech výrazně zhoršuje. Během pondělí přibylo 11 514 potvrzených případů nemoci covid-19, to je zhruba o 2250 víc než před týdnem. Neustále a poměrně výrazně roste i počet lidí, kteří s koronavirem skončili v nemocnici. V pondělí bylo hospitalizovaných bezmála 4300, to je o 900 víc než před týdnem.

„To jsme si už nepřáli zažít“. Moravské nemocnice omezují péči

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám