Hlavní obsah

Vltava poklesla v Českém Krumlově znovu na druhý povodňový stupeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

V pondělí nad ránem poklesla řeka Vltava v Českém Krumlově znovu na druhý povodňový stupeň. Situace by se díky mrazům mohla uklidňovat i v dalších dnech. Novinkám to řekl starosta Krumlova Alexandr Nogrády (ANO).

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Řeka Vltava kolísá v Českém Krumlově už několik dní mezi druhým a třetím stupněm

Článek

Vltava kolísá kvůli vyšším srážkám mezi druhým a třetím stupněm v podstatě už od Vánoc, tentokrát by mohl být pokles dlouhodobější.

„Nemohu samozřejmě vyloučit, že se Vltava znovu dostane na třetí stupeň, ale celkově už bychom měli být z nejhoršího venku. Do Lipna nejde díky mrazům tolik vody, takže by se měla vytvořit odpouštěním i dostatečná rezerva v přehradě,“ uvedl Nogrády.

Vodohospodáři odpouštěli v noci na pondělí z Lipna kolem 87 kubíků vody za vteřinu.

Český krumlov dronem, záběry na voduVideo: Novinky

Řeka se v minulých dnech dostala nejvýše na 225 centimetrů a ve městě nenapáchala velké škody. Dostala se do několika zahrad a sklepů.

„Jsme připraveni na výšku hladiny až 240 centimetrů. Větší škody by způsobila řeka až v případě, že by vystoupila nad dva a půl metru, což podle posledních informací nehrozí,“ připomněl Nogrády.

Další problémy mohou způsobit silné mrazy v dalších dnech. „Případně budeme hlídat, zda se nám někde nehromadí na řece led,“ dodal starosta.

Velká voda v Českém Krumlově. Podívejte se na záběry z dronu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám