Hlavní obsah

Vláda schválila jmenování Bartovského do čela Vojenského zpravodajství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství bude Petr Bartovský. Ve středu jej do funkce schválil kabinet premiéra Petra Fialy. Vystřídá Jana Berouna, který vojenské zpravodajce vedl od roku 2014. Bartovský doposud zastával post šéfa kontrarozvědky Vojenského zpravodajství.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Petr Bartovský bude šéfem Vojenského zpravodajství.

Článek

V úterý jej ministryně obrany Jana Černochová představila členům sněmovního výboru pro obranu a nyní jej bude moci na základě rozhodnutí vlády jmenovat.

„Novým ředitelem Vojenského zpravodajství se stane profesionál, který má zkušenosti jak z Armády ČR, tak Vojenského zpravodajství, u kterého slouží 23 let,“ řekla k rozhodnutí kabinetu ministryně, která chtěla zajistit kontinuitu fungování zpravodajců.

„Jsem přesvědčená, že brigádní generál Petr Bartovský je právě tím nejvhodnějším kandidátem,“ dodala Černochová.

„Kontinuita výkonu služby musí být zachována, a to zejména s ohledem na napjaté a proměnlivé bezpečnostní prostředí, ve kterém se svět v současné době nachází,“ uvedl Bartovský, který si dal za cíl využít na maximum kapacity služby a prohloubit spolupráci všech českých bezpečnostních složek.

Berounovi v říjnu zanikne služební poměr a mohl by zamířit do civilního sektoru.

Černochová mění šéfa zpravodajců, za Berouna přijde člověk zevnitř

Domácí

Reklama

Související témata:
Petr Bartovský

Výběr článků

Načítám