Hlavní obsah

Vláda prosadila veřejnou volbu zbytku Rady ČT

Novinky, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sněmovna dnes zvolila zbývajích pět členů Rady České televize, takže rada je kompletní a má všem 15 členů. Vládní koalice po tvrdém sporu s opozicí prosadila veřejné hlasování, ačkoli poslanci původně schválili tajnou volbu. Místopředseda sněmovny Ivan Langer na adresu vládní koalice prohlásil, že si dnes "brutálně prosadila svou".

Foto: archiv Ski areálu Razula

Po lyžování mohou návštěvníci Razuly zamířit rovnou do bazénu.

Článek

Langer také hovořil o "normalizaci" médií. Premiér Vladimír Špidla se proti tomu ohradil a řekl, že do rady do dostali lidé slušní a kvalifikovaní.

Volba televizní rady se tedy podle očekávání stala dalším kolem současných sporů opozice a koalice. Vládní politici prosadili většinu svých kandidátů i do rady pro vysílání.

Novými členy Rady České televize se stávají: Ivan Binar (navrhlo ho České centrum Mezinárodního PEN klubu), Dobromil Dvořák (navrhla Masarykova onkologická společnost v Brně), Milan Badal (návrh Občanského sdružení Orel), Jiří Vorač (návrh Masarykovy univerzity v Brně) a komentátor Práva Petr Uhl (nominoval jej FITES - Český filmový a televizní svaz).

Radu teď čeká volba nového ředitele veřejnoprávní televize.

Související témata:

Výběr článků

Načítám