Hlavní obsah

Vítr odfoukl oblíbené Slavnosti mandloní v Hustopečích, do akce museli i hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hustopeče

Pás prudkých přeháněk doprovázených silnými poryvy větru se v sobotu po poledni přehnal jižní Moravou. Do akce tak museli hasiči, kteří napočítali na pět desítek zásahů. V Hustopečích u Brna silný vítr narušil statiku pódia na náměstí v rámci Slavností mandloní. Oblíbenou akci, na kterou míří tradičně tisíce lidí, tak museli pořadatelé ukončit.

Foto: Facebook Město Hustopeče, Novinky

Vítr narušil statiku pódia na náměstí v Hustopečích.

Článek

„Přátelé, moc nás to mrzí, ale poryvy větru nám narušily statiku pódia, letošní slavnosti musíme předčasně ukončit. Nechceme nikoho z vás ohrozit. Věříme, že jste si dosud celý den užili a že se bezpečně vrátíte domů,“ napsali pořadatelé na sociální síti Facebook.

Návštěvníci se tak nedočkají ani koncertu Anety Langerové a Docuku. „Nicméně s kapelami řešíme náhradní termín vystoupení, o kterém vás budeme včas informovat,“ dodali pořadatelé.

Hasiči na sociální síti X informovali, že situace na jihu Moravy se začala horšit po poledni. „Evidujeme nárůst počtu událostí v souvislosti se silným větrem. Nejčastěji jde o popadané stromy na silnicích, a to především na Znojemsku, Brněnsku a Blanensku,“ reportovali.

Další výjezdy začaly přibývat okolo čtvrté hodiny odpolední, kdy krajem přešel další pás přeháněk.

Teploty se dnes na jižní Moravě blížily až ke 20 stupňům Celsia. Pak ale na Moravu od západu postoupilo pásmo přeháněk a výjimečně i bouřek se silným větrem. Jak varoval Český hydrometeorologický ústav, mohly se v nich vyskytovat nárazy větru o rychlosti kolem 72 kilometrů za hodinu.

Milovníci mandlí okupovali Hustopeče

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám