Hlavní obsah

Vítr bude řádit dál, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátečního do sobotního podvečera bude na většině území republiky opět hrozit silný vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti 80 až 90 kilometrů v hodině, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Rychlosti kolem 90 kilometrů v hodině může vítr dosahovat v částech Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého kraje. Na zbytku území by měl mít vítr rychlost do 80 kilometrů v hodině.

Varování neplatí ve Zlínském a částech Jihomoravského a Olomouckého kraje.

Ve čtvrtek silný vítr zaměstnal hasiče na mnoha místech země a způsobil problémy zejména v dopravě a energetice, neboť se bez elektřiny ocitly statisíce lidí.

Vlak na Chrudimsku najel na strom a vykolejil. Pak na něj spadl další

Krimi

Silný vítr meteorologové očekávají i v dalších dnech.

Reklama

Související články

Jarní přísliby zchladí vichřice

Na zimní období nadprůměrné teploty z minulého týdne budou pokračovat i nadále. Ve čtvrtek by mělo být až 15 stupňů Celsia. Pocitovou teplotu však ovlivní...

Foukat bude dál, teploty ale zůstanou vysoko

Větrné počasí s nadprůměrnými teplotami bude pokračovat i v dalších dnech. Přes naše území se budou přesouvat jednotlivé frontální systémy a převládat bude...

Výběr článků

Načítám