Hlavní obsah

Víkend bude teplý a deštivý

Novinky, per
PRAHA

Po poměrně chladných a větrných dnech nás čeká teplejší, ale uplakaný víkend. Právu to řekl Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze. Mrznout bude o víkendu jen na horách. Navíc sněhové přeháňky tam slibují zvýšení sněhové přikrývky.

Foto: Bára Haušková

Mezi jednoznačně nejoblíbenější dílnu se zařadily čokoládové špízy regionálního výrobce Marcela Šose - Xocolatl, jesenická čokoláda.

Článek

"Ještě v pátek musíme očekávat četné mlhy nebo mrznoucí mrholení. V noci teploty klesnou na -1 až -5 stupňů, což může řidičům připravit velké problémy," varoval Seifert. Odpolední teploty by už ale měly být v rozmezí 2 až 6 stupňů.

Víkend by se měl obejít bez mrazů, pouze na horách by mohlo v noci mrznout. Po oba dny se čeká zataženo až oblačno. V sobotu občas, v neděli na většině území déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Teploty budou v noci 5 až 0, přes den 3 až 7 stupňů Celsia.

Od pondělí do čtvrtka by mělo být oblačno až zataženo, občas sněžení, v nížinách sníh s deštěm. Noční teploty 2 až -3, odpolední 0 až 5 stupňů.

"Očekáváme, že na horách se zvýší sněhová pokrývka. Zatím je například na Labské Boudě 90 cm a na Lysé hoře 58 cm. Nasněžit by mohlo dalších 10 centimetrů," řekl Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám