Hlavní obsah

Víkend bude slunečný, ale chladný

Po deštivém závěru pracovního týdne se dočkáme slunečného víkendu, ale kvůli chladnému severnímu proudění i výrazného poklesu teplot, které se v ranních minimech budou pohybovat i kolem -10 stupňů Celsia. V příštím týdnu se situace začne měnit a teploty opět začnou stoupat, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Wurtscheid Sonja, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku převládat oblačno či polojasno, v průběhu dne začne od severu přibývat oblačnosti a přidá se i déšť, který bude ve sněžení přeházet pouze v nejvyšších polohách Krkonoš. Tomu odpovídají i odpolední maxima, která se budou pohybovat mezi 8 až 12 stupni.

Srážky a zatažená obloha doprovodí i páteční ráno. Hranice sněžení se nicméně posune k nadmořské výšce 700 metrů. Ranní minima poklesnou na 6 až 2 stupně, přes den se díky postupnému ustávání srážek a protrhání oblačnosti na polojasno či skoro jasno dostanou na 5 až 9 stupňů.

V sobotu bude převládat jasno či polojasno, ojediněle s ranními mlhami. Minimální teploty poklesnou na -3 až -7 stupňů, v polohách nad 600 metrů však mohou klesat až k -10 stupňům,” popsala Honsová. Přes den se budou pohybovat mezi 1 a 5 stupni.

Minima oblačnosti se dočkáme i v neděli. Ráno se mohou místy objevit mrznoucí mlhy a teploty poklesnou na -2 až -6, od středních poloh i k -8 stupňům. Přes den bude nejčastěji mezi 3 a 7 stupni.

Od pondělí se změní severní proudění na severozápadní a vzhůru se postupně vydají i teploty. V pondělí i v úterý bude převážně oblačno až polojasno. V pondělí ráno teploty poklesnou na -2 až -6, aby se přes den dostaly na 6 až 10 stupňů. V úterý by již mělo být tepleji a minima mezi 1 a -3 stupni před den vystřídají teploty v intervalu 8 až 12 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám