Hlavní obsah

Víkend bude jako ve skleníku. V pondělí až třiatřicet

Novinky, ras
Praha

Do Česka se rozšiřuje výběžek vyššího tlaku vzduchu, který k nám přivane teplý vzduch od jihozápadu. Víkend tak bude nadprůměrně teplý, ale hlavně v sobotu se musíme připravit na zataženou oblohu a vydatné srážky. Bude jako ve skleníku, kdy teploty vystoupají až k jednatřiceti stupňům. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 23 až 27 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C, na Šumavě 21 °C.

V pátek bude situace obdobná, ale teploty se začnou zvedat. Mělo by být skoro jasno až polojasno, večer v Čechách od západu přibývání oblačnosti a později na západě ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty už budou atakovat třicítku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V sobotu se obloha nad celým Českem postupně zatáhne a přibudou přeháňky i bouřky. Ojediněle se mohou objevit také přívalové deště. Vlhkost vzduchu bude velká a ještě zvýší pocit horka.

V neděli se začne nebe protrhávat a místy by mohlo být i polojasno. Přeháňky a bouřky se nám ale zase nevyhnou. Nejvyšší denní teploty se udrží na letních hodnotách mezi 27 až 31 °C.

V pondělí se musíme připravit na pořádný pařák. Bude polojasno, od západu postupně oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo bouřky, místy i intenzivní. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 29 až 33 °C.

Koncem týdne se mírně ochladí

Od úterý do čtvrtka by mělo být většinou oblačno, občas se vyskytne déšť nebo přeháňky, zpočátku místy i bouřky. Nejvyšší denní teploty se ještě udrží na 23 až 28 stupních. Postupně se ale začne ochlazovat a koncem týdne teploty spadnou na dvaadvacet stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám