Hlavní obsah

Věra Martinová tráví Vánoce s "podvodnicemi"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Většina lidí chrání svou domácnost před návštěvou šejdířů všeho druhu. Mnoho přátel první dámy české country Věry Martinové se proto diví, když jim zpěvačka prozradí, že na Vánoce jsou u nich každý rok vítány podvodnice.

Článek

"Podvodnice jsou naší rodinnou specialitou. Jde totiž o báječný druh cukroví. Umíchá se klasické těsto s kvasnicemi a udělá se z něho koule. Ta se strčí do lavóru s vodou, kde vykyne a vystoupí k hladině."

"Koule se pak osuší, rozválí se a z těsta se vykrajují pomocí formiček nejrůznější tvary. Podvodnice se pak pečou v troubě a po vytažení se obalí moučkovým cukrem. Je to báječné, velmi křehké cukroví," prozradila svůj oblíbený tradiční recept Martinová.

Zpěvačka je celý rok v jednom kole. Proto si velmi váží všech okamžiků, kdy je její rodina pohromadě. V období vánočních svátků každý rok odmítá všechny nabídky na koncerty a věnuje se svým blízkým.

"Život muzikantů už je takový. Vánoce ale prožíváme spolu a nenecháme si je ničím narušit. Připravíme dopředu všechny dobroty, zpíváme si u stromečku koledy a naplno prožíváme sváteční pohodu," těší se zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám