Hlavní obsah

Rektor VŠE: Ševčík čas nedostane. Buď ho odvolá senát, nebo to navrhnu sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rektor VŠE Petr Dvořák se s vedením školy dohodl na svolání mimořádné schůze akademického senátu národohospodářské fakulty. Pokud senát nenavrhne odvolání Miroslava Ševčíka z pozice děkana fakulty, učiní tak rektor z vlastního podnětu, k tomu ovšem potřebuje souhlas akademického senátu školy. Ševčík důvody k odvolání nevidí.

Foto: Michal Kamaryt , ČTK

Miroslav Ševčík

Článek

Rektor Dvořák po jednání vedení VŠE oznámil, že neakceptoval požadavek Ševčíka na prodloužení lhůty k rozhodnutí. Ševčík podle Dvořáka žádal o prodloužení lhůty na rozmyšlenou do 31. března.

Dvořák proto požádá „o bezodkladné svolání mimořádné schůze akademického senátu“, který může navrhnout děkanovo odvolání. Pokud fakultní senát nenavrhne Ševčíkovo odvolání, „využije rektor svoji pravomoc odvolat děkana z vlastního podnětu“.

Pokud bude s odvoláním souhlasit Akademický senát VŠE, bude Ševčík odvolán.

Podle Dvořáka by tak o Ševčíkově případném odchodu mělo být jasno v řádu týdnů. Fakultní senát by se mohl sejít v příštím týdnu.

Za Ševčíkův konec v čele fakulty hodlají ve středu demonstrovat studenti, kteří sepsali petici vyzývající děkana k rezignaci.

O rozdmýchávání u muzea nemůže být řeč, ohradila se policie proti videím

Krimi

Ševčík: Chtějí se mě zbavit

Ševčík se v sobotu objevil na protivládní demonstraci na Václavském náměstí a byl přítomen i incidentu, při němž se po skončení demonstrace část lidí pokusila dostat do budovy Národního muzea.

Ševčík tvrdí, že byl na místě náhodou, pomáhal zraněnému a jde jen o záminku, jak se jej zbavit, neboť je „nepohodlný člověk, který říká věci, tak jak jsou“.

„Žádné zákony a vnitřní předpisy školy jsem neporušil,“ dodal s tím, že se jedná o „mediální štvanici“.

Pro rektora Dvořáka je zásadní udržet dobré jméno školy.

Studenti svolali demonstraci za odchod Ševčíka

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám