Hlavní obsah

Večerní Praha se mění v zářící galerii

Praha

Videomapping s názvem Dreamforge promítaný na fasádu paláce Kinských na Staroměstském náměstí odstartoval druhý ročník festivalu světla Signal. Divákům nabízí přehlídka do neděle fascinující několikaminutovou podívanou za doprovodu podmanivé hudby. Kromě tří videomappingů v centru Prahy mohou lidé zhlédnout po městě další dvě desítky světelných instalací. Ty jsou přístupné po celou dobu trvání festivalu, tedy až do neděle vždy od 19:00 do 24:00.

Prahu rozzářil Signal festival světelnými projekcemi a instalacemiVideo: Novinky

 
Článek

„Druhý ročník festivalu nabízí 21 instalací, jedna je i ve 3D,” uvedl programový ředitel festivalu Pavel Sedlák.

Lidé mohou na jednotlivých projekcích sledovat, jak pouhé světlo může modelovat architekturu, nebo jak se během projekcí na fasádách objeví i jinak skryté prvky.

Videomapping s názvem Evoluce připravený španělskou skupinou Onion Lab se promítá na vinohradský kostel sv. Ludmily.

Trojrozměrný videomapping pro Michnův palác připravilo turecké sdružení Nerdworking. Jedním z nových míst festivalu je Městská knihovna, kterou světlem ozvláštní australští Electric Canvas. Ti svými projekty rozsvítili třeba budovu opery v Sydney.

Videomappingy doplňují dvě desítky světelných instalací. Jednou z nich je křišťálová instalace Crystallation výtvarníka Jaroslava Bejvla. Průchozí dílo ve tvaru tunelu se může během čtyř dnů přizdobovat tradičními křišťálovými ověsy. Zájemci si je mohou koupit v místě instalace.

Lidé mohou během čtyř večerů zažít opravdové dobrodružství. Kromě fascinujících projekcí si mohou sáhnout na duhu na Ovocném trhu či přeměnit zvuk na světlo u Karlova mostu. Součástí festivalu je také možnost proplout lodí po Vltavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám