Hlavní obsah

Ve Středočeském kraji se objevily špatně vytištěné volební lístky

Právo, Novinky, zpe, rap
Aktualizováno

Špatně vytištěné volební lístky se objevily na některých místech ve Středočeském kraji. Chybějí na nich například jména kandidátů, obzvlášť na lístcích oboustranných.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vada lístku spočívá v tom, že text je vytištěn šikmo, takže chybějí některé údaje.

„Věc se má tak, že na ministerstvo vnitra se obrátilo město Příbram, které objevilo několik špatně natištěných lístků. Ty lístky byly natištěny šikmo. Ale nejde o nějaké horentní počty, je to skutečně pár lístků,“ řekla Novinkám mluvčí ministerstva vnitra Martina Němcová.

Hlas může být neplatný

Podle všeho to vypadá, že se do tiskárny špatně dostal papír. Voliči si chybně vytištěné lístky musejí ve volební místnosti vyměnit, jinak hrozí, že jejich hlas bude neplatný.

Vady tisku byly zjištěny ve čtyřech sadách u města Příbram a města Týnec nad Labem a dále v obci Dublovice ve třech sadách.

„V jednom neověřitelném případě si občan města Rožmitál pod Třemšínem stěžoval na chybějící hlasovací lístky pěti kandidujících stran v sadě hlasovacích lístků,“ sdělila mluvčí krajského úřadu Středočeského kraje Helena Procházková.

Voliči si můžou vyzvednout nové lístky

„Požádali jsme krajský úřad, aby se obrátil na všechny úřady v kraji, aby zkontrolovaly rezervní lístky, zda jsou vytištěny správně. Voliči budou o výskytu špatně natištěných lístků informováni na úředních deskách. Budou mít možnost si buď nové hlasovací lístky vyzvednout na úřadě, nebo v den voleb ve volební místnosti,” uvedla Němcová.

Krajské volby a první kolo senátních voleb se konají 7. a 8. října.

Anketa

Našli jste v obálce špatně vytištěné volební lístky?
Ano
15,4 %
Ne
84,6 %
Celkem hlasovalo 39 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám