Hlavní obsah

Včera představil, dnes se pochválil. Sobotka se raduje, jak to všem nandal

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Trefa. Tak premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka na Twitteru označil návrhy na změny v daňovém systému, se kterými chce jít na podzim do sněmovních voleb. Za nápad zdanit banky sklidila soc. dem. kritiku od pravice i koaličního partnera hnutí ANO. Sobotka k tomu ve středu napsal, že potrefené husy mohutně kejhají.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„Se zdaněním bank jsme se trefili, potrefené husy mohutně kejhají: pravice, miliardář Andrej Babiš a banky. Už se těším, až představíme progresi!“ uvedl šéf kabinetu na Twitteru.

ČSSD v úterý představila návrh na zavedení progresivního zdanění bank. Od tohoto kroku si slibuje, že do státního rozpočtu přibude ročně 11 miliard korun. [celá zpráva]

Sobotka nastínil, že příští týden představí další návrhy na progresivní zdanění fyzických a právnických osob. Opozice návrhy rozcupovala s tím, že se jedná o šílenost a sázku na závist.

Premiér nedávno na sociálních sítích vzbudil pozornost jiným ostrým výrokem, když napsal, že ministr financí Andrej Babiš ojebal český stát. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám