Hlavní obsah

Vánoce s DVD

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční trh nabízí řadu zajímavých filmových titulů na DVD. Objevují se na nich nejen aktuální a populární rodinné snímky, jako jsou Shrek 2 či Garfield, ale i další letošní novinky včetně pokračování snímku Kill Bill a tuzemských Mistrů. Vyšly také dva komplety filmů mistra hororu Alfreda Hitchcocka.

Foto: Petr Pokorný

Bechyňský festival dechových hudeb uzavírá první čtvrtstoletí své úspěšné existence.

Článek

Shrek 2

Sympatický obří hrdina se vrací a s ním jeho snoubenka Fiona, užvaněný Oslík a jako nový do party Kocour v botách. Všichni zažijí nová skvělá dobrodružství, Shrek s Fionou se představí jejím rodičům, což bude mít závažné následky.

DVD, které vychází v dvoudiskové podobě, nabízí ještě navíc mimořádný počet kvalitních speciálních bonusů. S DVD si můžete Zpívat s Vílou kmotřičkou, seznámíte se s dabéry i s Kocourem, pro děti je tu 15 her a hříček a také interaktivní mapa Království za sedmero horami. Samozřejmě se dozvíte všechno o tom, Jak se dělal Shrek, uvidíte Nepodařené scény, 15 minut se můžete učit kreslit. Bonusy jsou opatřeny českými titulky a některé i dabingem.

USA, režie: Andrew Adamson, Kelly Asbury

Mistři

"Fandit si musíme sami, nikdo jiný to za nás neudělá," zní slogan, s nímž na jaře vstoupil do kin český film režiséra Marka Najbrta Mistři.

Je to film o iluzích, o lidech žijících v téměř vylidněné vesnici současného českého pohraničí. Všichni něčemu věří, každý někoho miluje, ale i podvádí a společně se scházejí ve zchátralé hospodě, kde na obrazovce sledují zápasy "našich" na hokejovém mistrovství světa.

Na nosiči DVD diváci najdou mimo jiné rozhovory s tvůrci a herci filmu, upoutávky, nepoužité scény, uvidí herecké zkoušky. Překvapení odhalí pět skrytých videosekvencí, další bonus nabízí píseň Jana Budaře. Součástí DVD packu je i CD s hudbou k filmu, jejímž autorem je muzikant a filmový režisér Petr Marek. [recenze]

ČR, režie: Marek Najbrt

Kill Bill 2

Čtyři roky poté, co se její svatba proměnila v masakr, se Nevěsta probrala z kómatu a vydala na cestu pomsty, v jejímž průběhu musí zemřít přesný počet viníků. V prvním díle dlouho připravovaného a natáčeného filmu Quentina Tarantina zlikvidovala na svém seznamu smrti dvě položky - O-Ren Ishii zvanou Korálovec a Vernitu Green - Smrtonoše.

Zbývá zabít Elle Driver přezdívanou Kalifornský horský had, Budda zvaného Chřestýš a samozřejmě bývalého šéfa a milence Billa. Ti tři vědí, co jim hrozí, jenže si myslí, že jsou na vše připraveni. Ale na takové tažení, jehož jediným smyslem a cílem je pomsta, nemůže být dost připraven nikdo. V hlavní roli uvidíme opět krásnou a perfektně vycvičenou Umu Thurmanovou.  [recenze]

USA, režie:  Quentin Tarantino

2x7 filmů Alfreda Hitchcocka

Ve dvou kolekcích je k mání to nejlepší z Alfreda Hitchcocka. Celkem čtrnáct titulů se prodává jednotlivě nebo v souborech po sedmi. Mezi vybranými tituly jsou nejslavnější díla jako Vertigo, Psycho a Ptáci, dále Sabotér, Ani stín podezření, Okno do dvora, nechybí ani úsměvněji laděné Potíže s Harrym či poslední režisérovy filmy ze 70. let Zběsilost a Rodinné spiknutí.

Hitchcockovy snímky na DVD provází řada bonusů - od dobových upoutávek pro kina po dokumentární filmy o filmu. Fanoušci ocení dvě verze legendární vražedné scény ve sprše z Psycho, kamerovou zkoušku s Tippi Hedrenovou a návrh jiného konce filmu doplňující Ptáky nebo produkční poznámky k několika titulům.

USA, režie Alfred Hitchcock

Garfield

Podle kresleného komiksu vznikl celovečerní film o kocourovi trávícím čas pospáváním, konzumováním lasagní, sledováním televize a vtipkováním - dokud se jeho majitel Jon nezamiluje do krásné veterinářky Liz. Právě ona přesvědčí Jona, aby se ujal obdivuhodně hloupého psíka Odieho, který obrátí Garfieldův život vzhůru nohama.

V českém znění namluvil Garfielda Vladimír Čech, Speciální bonusy nabízejí například Vynechané scény, Dokument z natáčení, Záběry z více úhlů kamery, Dokument o Zrození Garfielda. [recenze]

USA, režie: Pete Hewitt

Mr.Bean: animované příběhy

Disk obsahuje osm animovaných filmů. Například V divočině je o tom, že natáčení úchvatných přírodních krás dokáže člověka pěkně schvátit, Hledá se medvídek zase přivede Mr. Beana k poznání, že ve světě organizovaného zločinu není medvídek jako medvídek. V Zákazu parkování Mr. Bean poradí, co dělat, když nemůžete najít místo k zaparkování: jednoduše si ho vyrobte jako on sami.

Beanův poklad je o tom, že největší problém, když už zakopaný poklad najdete, může být v tom, jak se pak dostat ven z té díry! Disk doplňuje interaktivní hra Moucha a pětadvacetiminutový Film o filmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám